"Leydi'nin 15 yavrusu için destek bekliyoruz"

Edirne Keşan'da Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne (KE-HAYKO) ait barınakta bakılan 'Leydi' isimli sokak köpeği, 15 yavru köpeğe annelik yapıyor. KE-HAYKO Derneği Başkanı Sevinç Cebeci "Leydi'nin 15 yavr

24.06.2018 16:23:00 0
"Leydi

15 YAVRUYA ANNELİK YAPIYOR

Keşan’da kendisinin dünyaya getirdiği 11 yavrusu ile birlikte, 4 yavru köpeği daha emzirirken yol kenarında hayvanseverler tarafından bulunan sokak köpeği, KE-HAYKO Derneği’ne ait 'can evi' olarak adlandırılan barınağa getirilerek, koruma altına alındı. Barınakta ayrı bir bölümde bakılan ve 'Leydi' ismi verilen köpek, kendi yavrularının yanı sıra sokağa terk edilen diğer 4 yavruya da sütannelik yapıyor. Leydi, sütten kesilmemesi için günde 3 öğün kuru mama ve kıymayla besleniyor.

 

"DESTEK BEKLİYORUZ"

​KE-HAYKO Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, Leydi’nin yavrularıyla birlikte hayvanseverler tarafından barınağa getirildiğini belirtti. Sevinç Cebeci, "Köpeğimiz, yavrularıyla birlikte yol kenarına atılmış. Bize getirildi. Sağlık kontrolleri yapıldı. Sağlıkları yerinde. 4 tane de yavruya süt annelik yapıyor. Kendi yavrularından ayrı tutmuyor. Kendisinden olmayan, başka bir annenin yavrularına dahi sahip çıkıyor. Daha sonra bu yavruları sahiplendireceğiz. 15 yavruya annelik yapması çok zor. Beslemek için ilave yaş mamaya da ihtiyacımız var. Destek bekliyoruz" dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN


0282 726 91 91
0282 747 65 10