Su tasarrufu kampanyası başlatıldı

Suyun verimli ve tasarruflu kullanımı konusunda başta öğrenciler ve tarımla uğraşan çiftçiler olmak üzere halkımıza yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapmak ve böylece bilinçsiz tüketimin

Tekirdağ 24.06.2018 20:42:00 0
Su tasarrufu kampanyası başlatıldı

Suyun verimli kullanımını sağlamak ve halkı su tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amacıyla “TESKİ Su Tasarrufu Kampanyası” başlatıldığını ifade eden TESKİ yetkilileri; ‘’Canlıların yaşamını sürdürebilmesi için suyun korunması kadar, tasarruflu kullanılması da büyük önem taşımaktadır’’ dedi.

 

 

11 İLÇEDE DAĞITIMI YAPILDI

 

 

Afiş ve broşürlerin hazırlandığı kampanya kapsamında, sınırlı su kaynaklarının verimli kullanılmasının önemi ve su tasarrufu için yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirten yetkililer; ‘’ 60 adet vinil branda, bin 500 adet A3 boyutlarında afiş ve 2 bin adet A5 boyutlarında broşür basıldı ve il genelinde 11 ilçede dağıtımı yapıldı. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü yerleşim yerlerine yönelik bağ, bahçe ve tarla sulamalarında daha az su tüketilmesini sağlayan yöntemlerin kullanılması gerektiğini anlatan afiş ve broşürler yapıldı. TESKİ bünyesinde kurulan “Su Çocuk Meclisi” de kampanyaya destek vermektedir. Ayrıca TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı uzman personeli okullarımızda su tasarrufu konusunda bilgilendirme yapmaktadır’’ dedi.

 


DOĞAL KAYNAKLAR TÜKENMEZ DEĞİLDİR

 

 

TESKİ tarafından yürütülen Su Tasarrufu Kampanyası ile tüm canlıların yaşam kaynağı olan suyun tasarruflu kullanılması için toplumda ortak bilincin oluşturulması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasının hedeflendiğini ifade eden TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak BAŞA, Su Tasarrufu Kampanyası hakkında yaptığı açıklamasında; “Bilindiği gibi doğal kaynaklar tükenmez değildir. Su kaynaklarının verimli kullanılması, suyun israf edilmemesi ve böylece dünya su dengesinin bozulmaması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekmektedir. Alacağımız küçük önlemler ile su kaynaklarının kaybına ve azalmasına yol açan etkenleri ortadan kaldırabilir, su tüketimimizi azaltabiliriz. Bu şekilde gelecek nesillerin de su ihtiyacını düşünerek hareket etmiş oluruz’’ açıklamasında bulundu.

 

 

 Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10