İşte Tekirdağ'ın yeni milletvekilleri

Tekirdağ İl Seçim Kurulu 2018 milletvekili kesin seçim sonuçlarını açıkladı. Genel seçim sonuçlarına göre; Tekirdağ'da CHP 3, AK Parti 3 ve İYİ Parti de 1 milletvekili çıkardı. Seçimle Tekirda

Tekirdağ 25.06.2018 15:06:00 0
İşte Tekirdağ

Katılımın fazla olduğu seçimde AK Parti, CHP, İYİ Parti’nin aldığı milletvekili sayısı da kesinleşti. Tekirdağ İl Seçim Kurulu verilerine göre CHP Tekirdağ'da yüzde 38.23 oy alarak birinci parti oldu. CHP bu oy oranıyla Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer’i TBMM'ye gönderdi. CHP'nin ardından Tekirdağ'da ikinci parti olan AK Parti yüzde 34.69’luk oy oranıyla TBMM'ye Mustafa Şentop  Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’ü gönderdi. İYİ Parti ise aldığı yüzde 11.75’lik oy dilimiyle 1. Sıra Adayı Enez Kaplan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi.

 

VEKİLLERİN ADLARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ ŞÖYLE

 

 

Tekirdağ'da AK Parti 3, CHP 3, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. Seçilen vekillerin adları ve özgeçmişleri şöyle:

 

 

Faik Öztrak (CHP): 26 Mart 1954'te Ankara'da doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. İngiltere Birmingham Üniversitesi’nde Kalkınma Finansmanı alanında yüksek lisans yaptı. DPT'de uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkanvekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. BDDK Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Bir gazetede ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumunda direktörlük görevinde bulundu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği üzerine yazdığı makaleleri yayımlandı. 23 ve 24. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular Komitesi Başkanlığına seçildi. 24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev aldı. Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı seçildi. İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

AYGUN, EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

 

İlhami Özcan Aygun (CHP): 24.01.1969’da Edirne İli Havsa ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne’nin Havsa ilçesinde yaptı. 1987 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesinin Tarla Bitkileri Ana Bilim dalına kayıt yaptırdı. 1991 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yaparak 1994 yılında, Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Halen doktora yapıyor. İngilizce biliyor. Siyasal yaşamına 1995 yılında Tekirdağ Merkez İlçe üyesi olarak başladı. CHP Tekirdağ Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2001-2003 yılları Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 2004 yılında CHP’den Tekirdağ Belediye Başkanı adayı oldu. 7 Haziran-1 Kasım Yerel-Genel Seçimlerinde Tekirdağ'da 25-26.dönem 4.sıra milletvekili adayı oldu. 2013-2018 yılları arasında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcılığı yaptı. 01.04.2018 tarihinden itibaren üyesi olduğu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den aday olması sebebiyle yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı. Evli ve 2 çocuk babası.

 

YÜCEER, PARTİ MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI

 

 

Candan Yüceer (CHP): 4 Mayıs 1973'te Malatya'da doğdu. Tıp Doktoru; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara, Samsun ve Tekirdağ'da hekim ve işyeri hekimi olarak görev yaptı. Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu. Çerkezköy CHP Yönetim Kurulu Üyeliği'nden Tekirdağ Milletvekili adaylığı için istifa etti. Parti meclis üyeliği yaptı. 24. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Yüceer, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

ŞENTOP, İYİ DÜZEYDE İNGİLİZCE VE ARAPÇA BİLİYOR

 

Mustafa Şentop (AK Parti): 6 Ağustos 1968'de Tekirdağ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. ve 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde de İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babası.

 

YEL, TEKİRDAĞ’DA DOĞDU

 

Mustafa Yel (AK Parti): 21 Temmuz 1968'de Tekirdağ'da doğdu. Mülki İdare Amiri, Kaymakam, Vali Yardımcısı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. İngiltere Canterbury Yabancı Dil Eğitim Okulunda 1 yıl süre ile eğitim gördü. Tekirdağ Kaymakam adaylığı, Edirne - Süloğlu Kaymakam Vekilliği, Aydın - Yenipazar Kaymakam Vekilliği, Kırklareli - Pehlivanköy Kaymakamlığı, Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlığı, Edirne - İpsala Kaymakamlığı, Kilis Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Tekirdağ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 25 ve 26. Dönemde AK Parti’den Tekirdağ milletvekilliği yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Yel, evli ve 2 çocuk babası.

 

KONCAGÜL, EVLİ VE İKİZ KIZ ÇOCUK ANNESİ

 

Çiğdem Koncagül (AK Parti): 24 Nisan 1969 yılında Tekirdağ’da doğdu. Tekirdağ Namık Kemal İlkokulu, Namık Kemal Ortaokulu ve Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi Makine Ressamlığı Bölümü mezunu. 2 yıllık Sosyoloji Bölümü Ön lisans mezunu ve halen Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. 2002 yılında Tekirdağ’da atanarak Kurucu İl Kadın Kolu Başkanlığı görevine başladı. 2004-2008-2011 yılları arasında 3 dönem kongreyle seçilerek Kadın Kolu başkanlığı görevine devam etti. 2009-2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Meclis üyeliği yaptı. 2014-2015 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. 25.dönem (7 Haziran 2014) Milletvekilliği aday adaylığı sürecini yaşadı. 2014 yılında Genel Merkez Kadın Kolları yedek MKYK üyeliği yaptı. İlk Siyaset Akademisi mezunu. İngilizce bilen Koncagül, evli ve ikiz kız çocuk annesi.

 

KAPLAN, İŞADAMLIĞI YAPIYOR

 

Enez Kaplan(İYİ Parti): 2 Şubat 1962 yılında Tekirdağ'da doğdu. Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'ni bitirmiş olan Kaplan, işadamlığının yanı sıra uzun süre MHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevini de yürüttü. İYİ Parti'nin Tekirdağ kurucu üyeleri arasında yer aldı. Uzun yıllar Tekirdağsporda futbol oynayıp yöneticilik yaptı.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10