Balık ekmek izdihama neden oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 92'inci yılı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Etkinlikler kapsamında vatandaşlara balı

Tekirdağ 2.07.2018 15:52:00 0
Balık ekmek izdihama neden oldu

Tekirdağ'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92'inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Süleymanpaşa Sahil'inde düzenlenen etkinliklere Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Liman Başkanı Murat Gül, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda, feribot turu, tekne yarışları ve yüzme yarışları gibi etkinlikler düzenlendi. 

 

BU, BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ DEMEK

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Tekirdağ Liman Başkanı Murat Gül, "Kabotaj Bayramı genç arkadaşlarımız için pek bir şey ifade etmeyebilir ama çok önemli bir bayramdır. Bu, bizim özgürlüğümüz demek. Bağımsızlığımızın ilanından sonra denizlerde de hakimiyetimizi gösterdiğimiz çok büyük bir devrim. Bu açıdan ilimizde böyle kutlamalar yapılması çok önemli. Ben bu dileklerle etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm deniz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

 

DENİZLERDEKİ HÂKİMİYETİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

 

Tekirdağ Liman Başkanı Murat Gül'ün ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Osmanlı Devleti'nden kalan kapitülasyonların ortadan kaldırıldığı gündür kabotaj bayramı. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra denizlerde de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz gündür. Türkiye'nin bağımsızlığının önemli bir parçasıdır. 3 tarafımız da denizlerle çevrili olduğu için denizlerdeki hâkimiyetimiz de çok önemlidir. Tekirdağ'a geldiğimizde ise ilimiz, 2 denize de komşu konumunda bulunan birkaç ilden bir tanesi. O yüzden kabotaj bayramı kentimiz için de çok önemli bir bayramdır. Bu güzel günü bizlere armağan eden Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşları ile vatanımız için can veren bütün askerlerimizi rahmetle anıyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

 

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KUTLADIĞIMIZ ÇOK ÖZEL GÜNDÜR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ise Kabotaj Bayramının denizlerdeki bağımsızlığın kazanılması anlamında önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bugün denizlerdeki özgürlüğümüzü kutladığımız çok özel ve önemli bir gündür. 92 yıldır bu güzel günü kutluyoruz. Kabotaj Kanunu ile birlikte bağımsızlığımızı tam manasıyla kazandık. Lozan Antlaşması Türkiye'nin tapusudur. Bu güzel günü bizlere bırakan tüm şehitlerimizi özlem, şükran ve de rahmetle anıyorum. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları etkinlikler kapsamında organize edilen yarışmalarda başarılı olanlar için düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. 

 

İZDİHAMA NEDEN OLDU

 

Etkinlikler kapsamında vatandaşlara balık ekmek ikram edildi. Limanda dağıtılan balık ekmeği almak için vatandaşlar izdihama neden oldu. 

 

 

Haber/ Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10