Bulgaristan'da ki Türk yatırımları toplam 2,3 milyar euro civarında

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile bir araya geldi. İkili görüşmede Çorlu'da yapılacak tarihi toplantı konuşuldu.

Çorlu 3.07.2018 14:08:00 0
Bulgaristan

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile bir araya geldi. Çorlu’da yapılacak tarihi toplantının konuşulduğu ikili görüşmede Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ekonomik ortaklığı genişletme olanaklarının istişare edildi. Görüşmede çeşitli ekonomik sektörlerdeki ikili ilişkilerin mükemmel olduğu kaydedilerek, iki ülke arasındaki verimli komşuluk ilişkilerinin, ikili ticaretin artırılmasına, ticaret ve ekonomik ortaklığın yoğunlaşmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

 

AVRUPA İÇİN STRATEJİK ÖNEME SAHİP

 

Üye sayısı, faaliyet ve projeler hakkında bilgiler veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan her iki ülkenin ticaret politikalarının hem iki taraf, hem de tüm Avrupa için stratejik önem taşıdığını vurgulayarak, Türkiye'nin güçlü bir geleneğe sahip olduğu ve dünya üretiminde payı olan otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren daha fazla firmaların Bulgaristan pazarına girmesi için potansiyel bulunduğunu dile getirdi. Volkan, Gıda, kimya ve tekstil endüstrilerinin de geniş bir yatırım alanına sahip olduğunu açıkladı.

 

BULGARİSTAN’DAKİ TÜRK YATIRIMLARI TOPLAM 2,3 MİLYAR EURO CİVARINDA

 

Bulgaristan Ekonomi Bakanı Karanikolov; "Bulgaristan’daki Türk yatırımları toplam 2,3 milyar euro civarındadır. Bulgaristan’da önemli yatırımcı konumunda faal durumda bulunan 65 adet Türk firması mevcuttur. Türk firmaları tarafından 15 bin’den fazla kişi istihdam ediliyor. Cam üretimi, alüminyum üretimi, otomotiv yedek parça üretimi, ambalaj üretimi, seramik üretimi, sağlık, enerji, bankacılık, gayrimenkul gibi çeşitli alanlarda Türk yatırımları bulunuyor" dedi.

 

HEYET BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ TOPLANTISINA KATILDI

 

Ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Ersoy, Haluk Bayındır ve Meclis Üye Bülent Mutlu ile birlikte Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ve T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ortaklığında düzenlenen Bulgar-Türk Ticaret Günleri toplantısına katıldı.

 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER VE İŞ FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de içinde bulunduğu heyet T.C Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Emrah Sazak, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem, Bulgar – Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Başkanı Edis Emre ve DEİK Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Osman AK ile bir araya geldi.  Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş fırsatları değerlendirildi.

 

“İŞ ADAMLARI TOPLANTISI” HAKKINDA GÖRÜŞMELERDE BULUNULDU

 

BULTİŞAD Başkanı Edis Emre ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi, yapılabilecek iş birlikleri ve BULTİŞAD ile ortaklaşa yapılacak “İş Adamları Toplantısı” hakkında görüşmelerde bulunan Volkan Odanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

 

T.C. SOFYA BÜYÜKELÇİSİ HASAN ULUSOY ZİYARET EDİLDİ

 

Heyet daha sonra T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile bir araya geldi. T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ile Bölge fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan yaptığı açıklamada; “Bölgemiz ve Çorlu’ya ekonomik anlamda katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükelçimiz ile yaptığımız görüşmede kendisinden birçok konuda destek sözü aldık” dedi. T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy da; ‘’ İş adamlarımız için burada yatırım imkânı ve hacmi oldukça geniştir. Türk iş adamlarının buralarda yatırım yapması ve ortak faaliyetlerde bulunmamız için görüşmelerimiz devam edecektir” dedi. 

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10