''Korsan çalışan araç denetim ve kontrolleri arttırılmalı''

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, dün yaptığı basın açıklamasında sürücülerin trafiğin yoğun olduğu yollarda ve normal zamanlarda hız yapmamaları kon

Çerkezköy 3.07.2018 19:13:00 0

TRAFİĞE UYKUSUZ VE YORGUN ÇIKMAYIN

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Özellikle bayramlarda trafikteki araç sayısının arttığından dolayı sürücülerin trafik kurallarına uymaları yollara yorgun ve uykusuz bir şekilde çıkmamaları gerekmektedir.  Yapılan tüm uyarılara rağmen kazaların hız kesmediği, kazaların büyük sebebinin de hatalı sollama, yorgunluk, uykusuz araç kullanma ve aşırı hızdan kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle  diyorum ki, sürücülerimizin mutlaka trafik kurallarına uymaları, aşırı hız yapmamaları ve en önemlisi yorulunca mutlaka yol kenarında bulunan dinlenme tesislerinde dinlendikten sonra yoluna devam etmeli’’ dedi. 

 

KORSAN ÇALIŞAN ARAÇ DENETİM VE KONTROLLER ARTTIRILMALI

Mustafa As korsanlarla çalışan araçlara ilgili sıkıntıların devam ettiğini ve bunlara yönelik denetim ve kontrollerin sıklaştırılması gerektiğini de belirterek,  “Yetkililerden korsan tabir ettiğimiz kaçak çalışan araçlarla ilgili denetimlerin ve kontrollerin arttırılarak uygulama yapılmasını talep ediyoruz. Esnafımızın sıkıntılarının her  geçen gün artarak devam ettiğini mazot fiyatlarına ve diğer giderlere sürekli zam geldiği bu ortamda bir de hiçbir belgesi evrakı ve personel taşımacılığına uygun plakası olmayan araçlarla bu işi yapmaya çalışan belli gruplar hem haksız rekabet ortamı oluşturmakta hem de bu işi laiki ile yapan yasalar, kanunlar çerçevesinde evine ekmeğini götüren esnafımız tarafından huzursuzluğa sebep olmaktadır.  Şunu söylemeye çalışıyorum. Fabrikalarda servis sorumluluğu yapan personele ve onların bağlı olduğu insan kaynakları birimlerine de görev düşmektedir. (S-J) plaka harici araçlara personel taşımacılığı işi vermemeleri gerekiyor. Çünkü mevzuat böyle. Tekirdağ  Büyükşehir Yönetmeliği böyle. Eğer korsan tabir ettiğimiz seriden plakalı araçlara servis taşımacılığı yaptırdığınız zaman bu araca ceza kesildiğinde hem araçtaki personel işine geç kalarak mağdur olmakta hem de fabrikanın itibarı zedelenmektedir. Ayrıca yaşanacak herhangi bir olumsuzluk sonucu muhatap bulmakta zorluk çekersiniz. Dolayısıyla hepimizin yani bu sektörün içinde bulunan herkesin kurallara uyarak yasalar ve kanunlar çerçevesinde yapmış oldukları işin önemini ve ciddiyetini bilerek (S-J) plakalar ile personel taşımacılığı yapmaları gerekmektedir. Harici plakalar bu işin yapılmayacağını herkesin bilmesi gerekmektedir” dedi. 

 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Mustafa As, “Bizler Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetimi olarak öncelikle bu tür korsan çalışan araçları yaptığımız çalışmalar ile belirleyip daha sonra trafik ve jandarma birimimizle ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle  paylaşıp taşımacılığa uygun olmayan araçlara cezai işlem yapılmasını haksız kazanç sağlamalarının önüne geçmek için çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10