Meclis ikinci oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediyesi'nin Temmuz ayı Meclis toplantısı dün yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. 

Çerkezköy 4.07.2018 17:02:00 0
Meclis ikinci oturumu tamamladı

İkinci oturum öncesi gündem maddeleri arasına ilave olarak eklenen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 359 ada 2 parselde bulunan ve 6 bin 535 metrekaresi Çerkezköy Belediyesi, 22 bin 827 metrekaresi ise Maliye Hazinesi adına tescilli alanda rıza-i taksim yapılması görüşülerek, konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yapılacak olan uygulamanın ardından ortaya çıkacak eğitim alanına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir okul yapacağını ve ihalesinin yapıldığını belirtti.

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı dün yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 
 

Açılış ve yoklama ile başlayan Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak muhtelif parsellerde bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne ait 3 adet hissenin satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.  Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Çerkezköy Belediyesi’ne ait Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 759 ada 2 parselde bulunan arsa ve Veliköy’de bulunan 250 metrekarelik dükkanın ihale ile satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi talebi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

 

YOL VE KONAKLAMA MASRAFLARI KARŞILANACAK

 

Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Furkan Memiş’in 13-16 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde yapılacak olan Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası’na katılması için sporcunun yol ve konaklama masraflarının belediye bütçesinden karşılanması görüşüldü. Furkan Memiş’e Belediye bütçesinden yol ve konaklama masrafları için 4 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi.  
 

MAHSUPLAŞILMASINA KARAR VERİLDİ 

 

Ardından gündemin 4. maddesinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 1 parselde yapacağı Çerkezköy Vergi Dairesi inşaatı için Çerkezköy Belediyesi’ne ait 189,47 metrekare ilave yer talebi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda 186,47 metrekarelik Belediye hissesinin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından kıymetinin tespit edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Vergi Dairesi’ne olan borcundan mahsuplaşılmasına oybirliği ile karar verildi.
 

KOMİSYON TOPLANDI 

 

İkinci oturum öncesi gündem maddeleri arasına ilave olarak eklenen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 359 ada 2 parselde bulunan ve 6 bin 535 metrekaresi Çerkezköy Belediyesi, 22 bin 827 metrekaresi ise Maliye Hazinesi adına tescilli alanda rıza-i taksim yapılması görüşülerek, konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi ve Meclis toplantısının ilk otumu sona erdi. 10 dakikalık verilen aranın ardından tekrar toplanan mecliste 359 ada 2 parselde rıza-i taksim yapılması konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. 

 

ÇOSB OKUL YAPACAK

 

İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 

yapılacak olan uygulamanın ardından ortaya çıkacak eğitim alanına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir okul yapacağını ve ihalesinin yapıldığını belirtti. Akay “Yer tesliminin yapılmasının ardından okul inşaatı başlayacak. Eğitime olan katkılarından dolayı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Temmuz ayı oturumu sona erdi. Ağustos ayını tatil olarak geçirecek olan meclis 2 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’de toplanacak. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10