Fetö soruşturmasına dört tahliye

Kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çerkezköy ve Kapaklı'da yürütülen soruşturma kapsamında 2016 Kasım ayında tutuklanan 13 isimden dördü dün Tekirdağ'da görülen mahkeme sonucu

Çerkezköy 5.07.2018 11:07:00 0
Fetö soruşturmasına dört tahliye

Aralarında ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, Bankasya Müdürü Muharrem Yaylak, Ömer Doğan ve İsmail Tezcan’ın da bulunduğu isimlerin tahliye haberi aileleri arasında sevince neden olurken, fetö soruşturması kapsamında mahkeme 7 zanlının ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

27 EKİM’DE GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Çerkezköy ve Kapaklı’da başlatılan fetö operasyonu kapsamında aralarında iş adamı sanayici ve esnafın bulunduğu birçok isim 27 Ekim’de gözaltına alınmıştı. 6 günlük polis sorgusunun ardından 3 Kasım’da aralarında 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası kapatılan ÇESİAD Başkanı Hakan. A, Genel Sekreteri Engin.P ve Bölge koordinatörü Efrahim Ö. ile aralarında işadamı, sanayici ve bazı Çerkezköy esnafının da yer aldığı isimler Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri ile Çerkezköy Adliyesi’ne getirilmişti.

SORGULARI 12 SAAT MAHKEMELERİ İSE 9 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Çerkezköy Adliyesi, tarihinin en büyük davasına tanıklık ederken; şüphelilerin savcılık sorgusu 12 saat; mahkemeleri ise yaklaşık 9 sat sürmüştü. Dönemin Cumhuriyet Savcısı Fatih Çakır’ın karşısına tek tek çıkarılan şüphelilerden Yusuf İ.,Yıldız K., Yaşar A., Servet A., Yaşar A., Levent Y., Kemal A., Bülent A., Binnet Ö., Ahmet Y., Adem H. A. savcılık sorgularının ardından TCK'nın 314/2 maddesi uyarınca adli kontrol uygulanarak gece serbest kalırken,  Soner Ö., Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P., Efrahim Ö., Cumhur A., Arif Y., Ali A., Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Yaklaşık 9 saat süren mahkeme sonucunda Soner Ö.,Seçkin S.,Ömer O.,Ömer D.,Mustafa B.,Muharrem Y.,İsmail T.,Hakan A.,Engin P.,Efrahim Ö.,Cumhur A.,Arif Y.,Ali A. tutuklanarak Tekirdağ cezaevine gönderilirken, Halil S., İdris H., Ahmet A. ve İbrahim T. ise mahkeme tarafından denetimli serbestlik şartıyla salınmıştı.

DÖRT İSME TAHLİYE

Çerkezköy’de 11 tutuklu sanığın yanı sıra Çerkezköy’den 40’a yakın tutuksuz esnafın katıldığı duruşmaların ardından mahkeme 21 aydır tutuklu bulunan zanlılardan ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak, Bankasya Müdürü Muharrem Yaylak, Ömer Doğan ve İsmail Tezcan için mahkeme tahliyesine karar verdi.

ASBAŞ 2017’DE TAHLİYE OLMUŞTU

Kanlı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Çerkezköy’de başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2016 Kasım ayında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş, 2017 Mart ayında tahliye olmuştu. Yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunduğu Tekirdağ cezaevinden Tekirdağ Adliyesi’nde hakim karşısına çıkan Hakan Asbaş savcıya verdiği ek ifadenin ardından savcılık makamının talebi üzerine mahkeme tarafından tahliye edilmişti.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10