Destek protokolü imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Çerkezköy-Kapaklı Süt Üreticileri Birliği, Çorlu-Ergene-MarmaraereÄ?

Tekirdağ 6.07.2018 12:40:00 0
 Destek protokolü imzalandı

Hayvancılığı geliştirme projesinin alt bileşeni olarak üç yıldır uygulamakta olduğu baklagil yem bitkisi tohum dağıtımını bu yıl daha da genişleten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Çerkezköy-Kapaklı Süt Üreticileri Birliği, Çorlu-Ergene-Marmaraereğlisi Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği ve Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği arasında baklagil yem bitkileri tohum dağıtımına ilişkin protokol imzalandı. 

 

TEŞVİK AMAÇLI YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITILACAK

 

Protokol kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından birliklere üye hayvan yetiştiricilerine teşvik amaçlı yem bitkisi tohumu dağıtılacak.

 

PROJE KAPSAMINDA 131 BİN 20 KG BAKLAGİL YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITILDI

 

Proje hakkında bilgilendirmede bulunan yetkililer; ‘’Proje kapsamında 3 yılda bin 381 yetiştiriciye toplamda 131 bin 20 kg baklagil yem bitkisi tohumu dağıtıldı. İl genelindeki yem bezelyesi bitkisinin ekiliş oranını yüzde 15 oranında arttı. 7 üretici örgüt ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde daha fazla sayıda yetiştiriciye yem bitkisi tohumu verilerek, yem bitkilerinin hayvan beslemede ne kadar önemli olduğunun altı çizilecek. Dağıtılacak tohum bedelinin yüzde 70'lik kısmı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olup,  yüzde 30'luk kısmı hayvan yetiştiricisinden alınacak’’ dedi. 

 

BELGELENMESİ GEREKİYOR

 

Yem bitkisi tohumundan faydalanmak için yapılması gerekenler hakkında da açıklamada bulunan yetkililer; ‘’Yararlanıcının hayvan sahibi olması ve bunu belgelemesi, kooperatif veya birlik üyesi olması ve bunu belgelemesi; tohum ekilecek tarlanın sahibi ya da kiracısı olduğunu tapu fotokopisi veya kira sözleşmesi ile belgelemesi gerekiyor. Üreticiler müracaatlarını üyesi bulunduğu birim kooperatif veya birlik başkanlıklarına veya kooperatifin bulunduğu ilçe belediyelerine yapabilecek’’ dedi. 

 

‘’ÜRETİCİNİN YANINDA OLACAĞIZ ‘’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda imzalanan imza törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve üreticiler katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, üreticinin yanında olacaklarını belirterek protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10