Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı 

Kapaklı Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu dün saat 14:00'daKapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında toplandı. 

Kapaklı 6.07.2018 17:47:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen Kentsel Dönüşüm Projesi Hazırlanması konulu yazı  İmar Komisyonu tarafından görüşüldü. Komisyonun aldığı Kapaklı İlçe merkezini kapsayan ve 3 bin hektar alan içine yapılan 2011/183345 İhale Kayıt numaralı “Sayısal Halihazır Harita Yapımı, İmar Planına Esas Jeolojik Etüt Yapımı, Revizyon-İhale 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Yapımı, Revizyon-İhale 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Yapımı, 1/1000 ölçekli İmar Planı Uygulaması(18.madde) yapımı, Kentsel Dönüşüm Proje Hazırlanması” işi kapsamında sunulan krokilerde belirtilen sınırlar içindeki 50 hektar alan için yapılması düşünülen kentsel dönüşüm sınırlarının Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce yapılacak ayrıntılı çalışmalar ile Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gerekliliği analiz edildikten sonra tekrardan sınırların belirlenmesi ve belediye meclisine sunulması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E YETKİ VERİLDİ

İlk oturumda İmar Komisyonuna havale edilen İsmetpaşa Mahallesi 364 ada 1 parselde bulunan işyerinin içkili yerler krokisine alınması maddesi de karara bağlandı. Komisyon talep konusu adresin çevresinde turizm ruhsatlı işyerlerinin olması ve işyeri açma ve çalıştırma yönetmenliğinin 30.maddesinde sayılan hükümlere uygun olması nedeniyle bahsi geçen adresin içkili yerler krokisine dahil edilmesinin uygun olduğuna oy çokluğuyla karar verdi. Komisyonda yer alan Metin Kanat ve Nezahat Erdoğan karara ret oyu kullanırken, diğer üyeler olumlu oy kullandı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kapaklı Pınarça Mahallesi 309 ada 121 nolu parselde plan değişikliği konusu görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ Kapaklı Pınarça Mahallesi 309 ada 121 parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı ile 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin plan paftaları ve plan açıklama raporu incelenerek 3194 sayılı imar kanunun 8(b) maddesinin gereğince onaylanmasının ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunun 7(b) ve 14’üncü 5393 sayılı Belediye kanununun 18(c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesini komisyonca oy birliği ile kabul edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile kabul edildi. 

 

MOTORİZE EKİP KURULACAK
İlk oturumda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne motosiklet alımı konulu yazısı karara bağlandı. Motorize ekibi kurulmak üzere Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne iki adet motosiklet alımı komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, mecliste komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti. 

 

OYUN VE SPOR ALETLERİ ALINACAK

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2017-2018 sezonunda U-13 liginde şampiyon olan Kapaklıspor takımının futbolcularının ödüllendirilmesi de oy birliğiyle kabul edilirken, Edirne’nin Meriç ilçesi Paşayenice köyü muhtarının köydeki çocuk parkındaki oyun ve spor aletleri ihtiyacının Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması talebi de komisyonca görüşüldü ve mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10