Mahalleliden asfalt şantiyesi tepkisi

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, meclis üyeleri ve vatandaşlar Kapaklı Karaağaç Mahallesi Yunuskent Mevkii'nde inşaatı devam eden lise ve ilköğretim okullarının hemen dibine yapılan asfa

Kapaklı 6.07.2018 18:51:00 0
Mahalleliden asfalt şantiyesi tepkisi

Kapaklı Karaağaç Mahallesi sakinleri, ilçe merkezinde kurulan asfalt şantiyesinin “ çevreye kötü koku yaydığı ve balkonlara zift bıraktığı" gerekçesiyle işletmenin başka bir yere kaydırılmasını istiyor.

 

“ASFALT ŞANTİYESİNE KARŞI DEĞİLİZ AMA..”

 

Dün saat 15.00’de tesisin yapılacağı Kapaklı Karaağaç Mahallesi Yunuskent Mevkii’ndeki şantiyenin önünde toplanan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Karaağaç Eski Belediye Başkanları Özkan Yüzel ve İsmet Şimşek, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar asfalt üretim tesisinin yapılmasına izin veren Kapaklı Belediyesi’ne tepki gösterdi. Asfalt şantiyesi yerinin yanlış olduğunu kaydeden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “ Kapaklımızın yollarının acil olarak asfaltlanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Kısacası asfalt şantiyesine karşı değiliz. Ancak neye karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Buranın yerinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Kısacası asfalt şantiyesinin yerine karşıyız. Karşı olduğumuz tek şey yerinin yanlışlığı değil. Bundan ziyade buranın park deklarasyon alanının olmasıdır. Mevcut kurulan yer park ve deklarasyon alanıdır.  Yine hemen 50 metre ileride okul inşaatı var. Milli Eğitim Bakanlığımızın bu alanda bakanlık tarafından onaylanmış Karaağaç Mahallemize yapılması planlanan lise inşaatı mevcuttur” dedi. 

 

“KARARDAN DÖNÜLSÜN”

Yerleşim alanına yakın olmasından dolayı şantiyenin yerine karşı olduklarını kaydeden Bezgin “

Asfalt şantiyesinin oluşturacağı yoğun kamyon trafiği, çevreye vereceği zarar, koku gibi olumsuzluklar burada öğrenim görecek öğrencilerimizin can güvenliği çevre güvenliği açısından tehdit edecektir.  Yerleşim yerlerine yakın olması burada yaşayan vatandaşlarımızı hem sağlık açısından hem de oluşturduğu trafik açısından da tehdit edecektir.  Kapaklı Belediye başkanının bu yanlış kararından dönmesi bu asfalt şantiyesinin şehir dışı ve okul dışı alanlarına taşımasını önemle bekliyoruz. Acilen bu alınan karardan dönülmesini istiyoruz ve bunu kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu. 

 

“PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR”

Şantiyenin kurulmasına tepki gösteren AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyesi Metin Kanat”

Biz bu demokratik hakkımızı kullanmadan önce karşı taraf benim hakkımda dava açmış. Biz dava açmadan o bizim hakkımızda dava açmış. Ne demişiz biz. Demişiz ki sen okulun dibinde evlerin yanında bu şantiyeyi kuramazsın. Bir tane müteahhit arkadaşımız parkın yanında ruhsat almış. Peki bu adam nasıl burada inşaat yapacak nasıl daire satacak.  Bu koku kanserojen de üreten bir kokudur.  Okulun hemen yanında bulunuyor.  Buna bir belediye başkanı vicdanen nasıl müsaade ediyor. Belediye meclisinden bu karar çıkmamıştır. Belediye meclis üyesi arkadaşlara Tekirdağ'ın genelinde öğrenciler için, trafiği rahatlatmak açısından park yapılacağını söylediler. Bununla alakalı bize bu bilgiyi verdiler. Bu malzemeler bu konteynerler buraya gelene kadar biz bunun böyle olduğunu bilmiyorduk. Belediye meclisine gelen bir karar değildir. Belediye ihale verirken size de yer tahsil edeceğim demiş. Öyle ihale vermiş ki park ve deklarasyon alanı yani bizim çocuklarımızın geleceği park alanını bir şantiyeye peşkeş çekmiştir” dedi. 

 “BİZİM HABERİMİZ BİLE YOK”

AK Partili belediye meclis üyelerinin alınan karardan haberi olmadığını kaydeden Kanat “ Bu sadece Karaağaç’ı ilgilendiren bir konu değildir. Burada böyle bir şantiyenin kurulmasına biz karşıyız. Bunun kurulması için verdikleri tarih 29 Mart 2018’tir.Bu tarihte ihale yapmışlar. Bu ihale ile alakalı kimseyi bilgilendirmemişlerdir. Bizim bilgimiz yoktur. Kamuoyuna da gidip dedikodu yapmasınlar. Bu 510 günlük bir süre. Yani 510 gün içerisinde bitirecekler. Eğer bitiremez iseler ek süre alacaklar. Bu ek süreden de ne kadar süre alacaklar onu bilmiyoruz. Bu anlaşma sadece Kapaklı ve Karaağaçtaki yolların asfaltlanması süresidir. Bu tesisin buradan kaldırılması değildir. Milleti kandırıp bu şekilde gösteriyorlar. Bu süre içerisinde asfaltı yapıp bitirecek.  Adam bu süreçte Saray'da ve Çerkezköy’ de ihale alabilir. O 510 gün sadece burada yapılacak o asfalt için geçerlidir.  Bu tesisin kesinlikle bir ÇED Raporu yoktur. ÇED raporu olamayan çevreyi kirleten bir yerdir. Daha düzen kadar hiç kimsenin haberi olmadı.  Burada bir firma dahi bir inşaat yaptığında oraya bir tabela koyuyor. Bunun buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

“İTİRAZIMIZ OLACAK”

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve avukat Ercan Üçel de “ Bu konu hakkında Tekirdağ İdare Mahkemesi'nin 986 esas durdurmasıyla yürütmeyi durdurma talepli davamızı açtık. Seçim kaygısı taşıyan belediye başkanının kendini garantiye almak adına halk sağlığını hiçe sayarak buraya asfalt üretim santrali kurmak istiyor. Biz asla yol yapımına insanların hizmetine sunulacak yol yapımına karşı değiliz. Burada kendi siyasi geleceğini garanti altına almak için buraya kurulan ve daha sonra kimyasallarla karıştırılarak kurulan santralin iptalini istedik. Bunun için birincisi burada ÇED Raporunun olması gerekiyordu. Böyle bir rapor yok. Yine Çevre Şehircilik Bakanlığı Katı Atık Yönetmeliğine göre her türlü katı atık bertaraf işleme tesisleri çevre ve ekolojik yaşama zarar vermeyecek şekilde en az 1 kilometre uzaklıkta olması gerekir. Yine burada uymayarak toplu konutların arasında ve eğitim öğretim alanına kurdurduğu için bu işlemin iptali için davamızı açtık.  Bununla ilgili kısa sürede karar verilecektir. Bunu hep beraber izleyeceğiz. Kamuoyuna tekrarda bilgilendirme yapacağız” deyi konuştu. 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10