TESKİ bilgilendirme broşürleri dağıtıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 11 ilçe kapsamında yapılan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür hazırlattı. İl genelinde dağÄ

Çerkezköy 9.07.2018 18:04:00 0
TESKİ bilgilendirme broşürleri dağıtıyor

YAPILAN YENİ ALTYAPI UZUNLUĞU DA 2.329 KİLOMETREYİ AŞMIŞ DURUMDA

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa; ‘’ TESKİ bugüne kadar 736 milyon TL yatırım hacmine ulaştı. Neticede; yapılan yeni altyapı uzunluğu da 2.329 kilometreyi aşmış durumda. Bilgilendirme broşürleri TESKİ’nin yaptığı çalışmalardan halkın detaylı bir şekilde haberdar olması amacıyla hazırlandı ve tüm ilçelerde TESKİ yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında en fazla altyapı yatırımı yapan kurumlardan biri. Bu sebeple TESKİ, Tekirdağ özelinde de yatırımcı bir kuruluştur. Bütçesinin yarıdan fazlasını altyapı harcamalarına ayırarak, Tekirdağ’ın altyapısını yeniden inşa ediyor. Yıllardır ihtiyaç duyulan ve hiç olmayan altyapı ihtiyaçlarını da gidermektedir. Bu kapsamda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları olmak üzere, arıtma tesisleri de inşa ediyor. Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde içme suyu kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlamış, altyapıya erişim oranı %90’a yaklaştı’’ dedi. 

 

ÇERKEZKÖY BROŞÜRÜNDE YAPIMI TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR 

Çerkezköy’de tamamlanan çalışmalar hakkında yapılan broşürde; ‘’ Çerkezköy kanalizasyon inşaatı tamamlandı. Çerkezköy imar sahası taşkın koruma inşaatı tamamlandı. Böylece ilçe taşkın riskinden kurtarıldı. Kısmi dere ıslahı ve köprü yapılması işi tamamlandı. Hükümet Caddesi 700’lük isale hattı deplase inşaatı tamamlandı. Çerkezköy İlçe Merkezi suyu projesi tamamlandı. Yakında ihaleye çıkacak. Mahtelif mahallelerde 4 adet yeni içme suyu kuyusu açıldı. Yıl içinde 4 adet içme suyu kuyusu açılması planlandı. İlçenin içme suyu depolarının (11 bin metrekare) temizlikleri tamamlandı’’ denildi. 

KAPAKLI BROŞÜRÜNDE YAPIMI TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR

 

Kapaklı’da tamamlanan çalışmalar hakkında yapılan broşürde ise Kapaklı içme suyu kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı devam ediyor. Çalışmalar Cumhuriyet Atatürk Pınarça İnönü, Bahçeağıl ve Yanıkağıl mahallelerinde gerçekleştirilecek. İş kapsamında 44,1 km kanalizasyon 36,5 km içme suyu ve 5,7 km yağmur suyu hattı ile 2 bin 500 metreküp 2 bin metreküp, bin 500 metreküp, 200 metreküp kapasiteli 4 adet içme suyu deposu 3 adet içme suyu terfi merkezi ve toplam 8 adet içme suyu sondaj kuyusu açılması planlandı. Kapaklı Karaağaç Atıksu Kolektör Hattı inşaat tamamlandı. Pınarça Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Terfi Hattı Yapımı tamamlandı. İş kapsamında 1 adet içme suyu arıtma tesisi ve 1,6 km hattı yapıldı. Muhtelif mahallelerde 6 adet yeni içme suyu kuyusu açıldı. Elektrik kesintilerinde hizmete devam edebilmek için 1 adet jeneratör hizmete alındı. Muhtelif yerlerde 8 adet içme suyu deposunun bakım onarım ve tadilatı yapıldı. Ayrıca 8 adet deponun temizliği yapıldı.  

 

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10