''Tek yürek olduğumuz sürece Türkiye'ye bir şey olmaz''

Muratlı ile Çorlu arasında bulunan Sarılar Mevkii'nde Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raydan çıkması sonucu kaza meydana geldi.  Kaza bölgesine ulaşım zor

10.07.2018 15:42:00 0

Tekirdağ'ın 'Büyükşehir' olmasının ardından köyden mahalle statüsüne geçen 550 nüfuslu Sarılar'da, köylüler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözüne layık olduklarını, 25 traktörle tek yürek olarak insanlık görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Olayı duyar duymaz kazanın yaşandığı bölgeye koştuklarını söyleyen 70 yaşındaki çiftçi Fikret Döner köylünün tek yürek olduğunu ifade ederek, böyle olduğu müddetçe Türkiye'ye hiçbir şey olmayacağını kaydetti.

 

KURTARMA EKİPLERİ GELENE KADAR KÖYLÜLERİMİZ YARALILARA YARDIM ETTİ

 

65 yaşındaki Necmi Altun da; "Bu kaza olduktan sonra köy muhtarımız köydeki camimizden yardım etmemiz için anonslarla bilgi verdi. Köyümüzden en az 25 traktör olay yerine gidip, tüm yaralıları ambulansların girebildiği noktalara kadar taşıdı. Kurtarma ekipleri gelene kadar köylülerimiz yaralılara yardım etti. Yaralıların bir kısmı da yürüyerek köyümüze intikal etmesi sonucu, buradan Çorlu Devlet Hastanesi'ne gönderildi" ifadelerini kullandı.
 

VATANDAŞ GÖZÜYLE BİLE O MENFEZİN O SUYU ALMAYACAĞINI BİLİRSİN

 

Kimi köylünün arabası kiminin ise traktörüyle bölgeye gittiğini, kiminin de koşarak yaralılara ulaşmaya çalıştığını dile getiren 58 yaşındaki Mustafa Çalışkan ise; "Bütün köylümüz burada tek yürek oldu. Herkes bir şeyler yapmaya çalıştı. Devlet Demiryolları'nın bakımı oldu, trenlerimiz 1.5 yıl çalışmadı. 1.5 yılda tren raylarının üstünü döşediler ve 150 yıllık köprünün üzerine tren rayı koydular. Normal vatandaş gözüyle bile o menfezin o suyu almayacağını bilirsin" dedi.
 

 50 YIL ÖNCE BENZER BİR KAZA İLE KARŞILAŞILMIŞTI

 

Yaklaşık 50 yıl önce bölgedeki demir yolunun altının boşaldığını ancak kaza yaşanmadığını anlatan Muammer Özük ise "Bizim çocukluk yıllarımızda da yani yaklaşık 50 yıl önce benzer bir kaza ile karşılaşılmıştı. Demir yolunun üzerinden çamur ve taşlar olduğu gibi akıp gitmişti ama bu, o an için bir kazaya sebebiyet vermemişti. Bugün yaşanan ise çok acı oldu. Aynı yerde yukardan tarlalardan gelen bir afet sebebi ile yeni demir yolunun üzerinden olduğu gibi su akmıştı" dedi.
 

TRAKTÖR HARİCİNDE O ÇAMURDA HİÇBİR VASITA İŞ YAPAMAZDI

 

Traktör dışında kaza yerine girişin imkansız olduğuna dikkat çeken Sarılar Köyü Eski Muhtarı Şahin Nas da; "Traktör haricinde o çamurda hiçbir vasıta iş yapamazdı, köy halkı olay yerine koştu. İki traktörümü bölgeye götürdüm. Traktörle de olsak zorlandık. Çamurda yürüyemeyen, batanlar vardı. Yaralıları traktörler çekti. Allah köy halkımızdan razı oldu. Traktörünü kapan römorkuyla yaralılara yardıma gitti" sözlerine yer verdi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10