'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulaması' anlatıldı

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda 14.00-17.00 saatleri arası 'Kişisel Verilerin Korunması Ve Uygulamasıâ??

Çerkezköy 10.07.2018 19:42:00 0

KİŞİSEL VERİLERİN HUKUKA AYKIRI OLARAK İŞLENMESİNİ ÖNLEMEK

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli Genel Müdür Yardımcısı Lütfü İnciroğlu“kişisel verilerin korunmasının önemli olduğunu belirterek, “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu m.12/1’de, veri sorumlusu, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamakla yükümlü kılınmıştır. Veri sorumlusu bu yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin eder. Günümüzde gerek devlet kurumları gerekse özel kuruluşlar, her gün binlerce kişiye ilişkin çeşitli bilgilere ulaşabilmektedir. Elde edilen bilgiler, bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin de etkisiyle, kolaylıkla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Bunun sonucunda da kişisel verilerin korunması ihtiyacı doğmuştur” dedi.

 

ANAYASAL BİR HAK OLARAK KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINI İSTEME HAKKI 

İnciroğlu, Kişisel verilerin korunmasının anayasal bir hak olduğunu da belirterek, “Anayasanın ikinci kısmında kişinin temel hak ve ödevleri düzenlenmektedir. Özel hayatın gizliliği de kişinin temel haklarından biridir. Bu hak, anayasanın 20. maddesinde güvence altına alınmıştır. Teknolojik gelişmelerin temel hak ve hürriyetlere müdahale edebilmeyi kolay hale getirmiş olması ve bu durumun hukuki bir sorun olarak kendini göstermesi bu konuda yasal düzenlemeler yapmayı gerekli kılmıştır’’ dedi.  

 

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10