Durdurulan seferler yeniden başladı

Çorlu Sarılar mevkiinde Pazar günü meydana gelen ve 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının ardından iptal olan seferler dün akşam 21.40'da Halkalı'dan tekrar başlarken, Halkalı-Uzunk

Çerkezköy 11.07.2018 13:17:00 0
Durdurulan seferler yeniden başladı

Bölgede rayların yenilenme ve devrilen 5 vagonu kaldırma çalışmalarının tamamlamasının ardından, Bosfor Ekspresi dün akşam saat 21.40’da Halkalı'dan yolcularını alarak Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya hareket etti.

 SEFERLER BAŞLADI

Öte yandan Halkalı-Uzunköprü ve Uzunköprü-Halkalı seferleri de ise sabah saatlerinden itibaren başladı. Sabah saat 08:30’da İstanbul Halkalı’dan hareket eden 12704 sefer sayısı yolcu treni saat 10:03’te Çerkezköy garına ulaşırken, yolcularını alan tren ise Uzunköprü istikametine devam etti. Saat 07:38’de Uzunköprü’den Halkalı’ya hareket eden 12701 sefer sayısı yolcu treni de saat 10:50’de gecikmeli olarak Çerkezköy Garına ulaşırken,  Çerkezköy’de yolcularını alan tren Halkalı’ya hareket etti.

“HEM RAHAT HEM GÜVENİLİR”

Trenin diğer ulaşım araçlarına göre çok daha güvenli olduğunu kaydeden Necdet Temur “ Çerkezköy’de yaşıyorum ve yedi yıldır haftanın üç günü trenle İstanbul’a gidip geliyorum. Kazanın yaşanmasına üzüldük. Trenden çok memnunuz. Hem güvenilir hem de rahat. Bu kaza ise herkesi üzmüştür. Temennimiz bundan sonra böyle kazaların yaşanmamasıdır. Vatandaşlarımız demiryollarına güveniyor” dedi.

“TEDBİRLER ALINSIN”

Trenle Çerkezköy’den Halkalı’ya giden yolculardan Sibel Mert de yaşanan üzücü kaza için çok üzgün olduklarını kaydederek “Allah tekrarını bir daha göstermesin” diye konuştu. Tren kazasından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden yolculardan Göksel Balcı da “İnşallah tekrarı yaşanmaz. Ama gereken tedbirlerin de bence en kısa zamanda alınması gerekiyor. Ayrıca kontrollerin de daha sık yapılması gerekiyor. Kazada çok insanımız vefat etti. Allah yakınlarına sabır versin. Çok üzücü. İlla kaza olduğunda değil, olmadan tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu.

“HEM EKONOMİK HEMDE GÜVENLİ”

Tren garında vatandaşların seferlere olan ilgisi dikkatlerden kaçmazken, Çerkezköy-İstanbul arası otobüs biletlerinin 28 lira, tren biletlerinin ise 8 lira olduğunu belirten bazı vatandaşlar da, hem ekonomik olduğu için hem de güvenli buldukları için tren yolculuğunu tercih ettiklerini ifade ettiler.

 

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10