Ceylan: Trakya'nın o güzelliğini hissettirdiler

Çorlu'da, 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin de yaralandığı tren faciasında, olay yerine traktörleriyle güçlükle ulaşıp, yaralılara ilk yardımı yaparak, ambulansların bulunduğu bölge

Çorlu 11.07.2018 18:37:00 0
Ceylan: Trakya

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu’da, 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin de yaralandığı tren faciasında, olay yerine traktörleriyle güçlükle ulaşıp, yaralılara ilk yardımı yaparak, ambulansların bulunduğu bölgeye taşıyan kırsal Sarılar Mahallesi'nin sakinlerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Vali Ceylan’a Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şahin Karakaş, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı, Murat Yiğiter, AFAD İl Müdürü Recep Erol da eşlik etti. 

TEŞEKKÜR ETTİ

Bir araya geldiği köylülere teşekkür eden Vali Ceylan; "Devlet ve millet olarak hep birlikte buradaki yaralılarımıza ve diğer kardeşlerimize en kısa sürede ulaşarak onlarla ilgili gerekli tedbirler alındı. Muhtarımız burada anında bizimle irtibata geçti ve hemen oraya geçti. Vatandaşlarımız traktörlerle birlikte bütün imkanlarıyla yürüyerek canla başla Trakya'nın o güzelliğini bir kez daha bizlere hissettirdi. Bizler de AFAD, itfaiye ve 112 acil ekiplerimizle en kısa sürede olaya müdahale ettik. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
 

'40 YARALI KALDI'
Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, ziyaret sırasında köylüleri bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazası anından itibaren 77 ambulansın olay yerine sevk edildiğini ve bunlardan 40'ının İstanbul'dan geldiğini belirtti. Ayrıca 15 UMKE ekibi ve 3 hava ambulansıyla da destek verildiğini belirten Becerir, "TSK'nın, AFAD'ın, her kurumun desteği var. Bugün itibarıyla ise hastanelerimizde 7'si yoğun bakımda olmak üzere 40 kadar yaralı kalmış durumda. Muhtemelen yarın da bu sayı 20'ye düşecektir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı seferini yapan 362 yolcu, 6 personeli bulunan yolcu treninin 5 vagonu, Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki kırsal Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kaza bölgesine 5 kilometre uzaklıktaki en yakın yerleşim birimi olan Sarılar'da muhtar Fuat Döner'in talimatıyla köy camisinden anonslar yapılarak, kaza duyuruldu ve köylüler yardıma çağrıldı. Genç yaşlı onlarca köylü, traktörleriyle olay yerine gitti. Araçların giremediği kaza bölgesine traktörleriyle ve yaya olarak çamurlu tarlalardan güçlükle ulaşan köylüler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Canla başla çalışan köylüler, kurtarma ekipleri gelene kadar yaralıları traktörlerle en yakın ambulansların bulunduğu bölgeye taşıyıp, zamanında müdahale yapılmasını sağlayarak, ölü sayısının artmasını önledi.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10