Akay: İhale Ağustos'ta 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş, Esengül Güven ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıda mah

Çerkezköy 11.07.2018 19:12:00 0
Akay: İhale Ağustos

Dün Yalı Restaurant’ta saat 09.00’da gerçekleşen kahvaltıya Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Recep Şahin dışında tüm mahalle muhtarları eksiksiz katıldı. Kahvaltılı basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ile Esengül Güven ve Park ve Bahçeler Müdür Vekili Gülşah Dönmez’de hazır bulundu.

AĞUSTOS SONUNDA İHALE GERÇEKLEŞECEK

Bağlık Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Viyadük projesi ile ilgili ihale çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Temmuz sonu gibi uygulama projesi bitecek. Ağustos ayında EKAP’a girecek. Ağustos ayı sonu gibi de Bağlık Viyadüğü yapım işi ihalesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. İhalenin yapılması ve sözleşmenin imzalanmasının ardından Bağlık Viyadüğü yapım çalışmalarına başlanacak” diye konuştu. 

 

“35 SOKAĞIMIZDA SICAK ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK”

Kızılpınar Mahallesi'nde altyapı çalışmalarında sona gelindiğini ve üstyapı çalışmalarının ise aralıksız bir şekilde sürdüğünü kaydeden Akay”  Bugüne kadar Kızılpınar Mahallemizde 105 sokakta asfalt ve beton yol yapım çalışmalarımızı tamamladık. TESKİ tarafından teslim edilen sokaklarımızda Çerkezköy Belediyesi olarak yol yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Kızılpınar Mahallesi'nde sıcak asfalt kaplama ve beton yol yapım işi ihalesi yapıldı.  Önümüzdeki hafta itibari ile TESKİ tarafından teslim edilen yaklaşık 35 sokağımızda sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz de birkaç gün içinde Eren Caddesi, Terzi Caddesi ve Vatan Caddesi’nde sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacak” dedi. 

 

“GÜZEL YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK”

 Veliköy Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan mesire alanında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akay “ Veliköy’deki piknik alanında çalışmalarımız devam ediyor. Yeni piknik alanımız en kısa sürede Veliköy Mahallesi sakinlerimizin hizmetine açılacaktır. Piknik alanımızın hemen yanına ayrıca bir adet futbol sahası, bir adet basketbol sahası ve bir adet de voleybol sahası yapacağız. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Veliköy Mahallemiz güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” dedi. 

 

“GENEL ANLAMDA SIKINTI YAŞAMADIK”

Akay “ Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde aniden başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak ve dolu nedeniyle genel anlamda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Fakat lokal olarak bazı noktalarda olumsuzluklar yaşandı. Bu noktaları tespit ettik. TESKİ ile birlikte bu yerlerde gereken çalışmaları yapacağız” dedi. 

 

“GEREKEN ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ”

Kumlu Geçit A-1 ve A-2 blokta yaşanan sıkıntı ile ilgili soruyu da cevaplayan Akay “  Kumlu Geçit A-1 ve A-2 bloğun yağışla birlikte bodrum katları suyla kaplanmış. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan şikayetler aldık. Bloğun dereye yakınlığı ve çok düşük olmasında sıkıntı var. Buna tekrar bakacağız. Oradaki problemi en kası zamanda vatandaşlarımız ile konuşup çözümü konusunda TESKİ ile birlikte gereken çalışmaları yapacağız” diye konuştu. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10