Sıkıntılarımızın çözümlenmesini talep ediyoruz

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak buğday hasadında beklenen üretimin olmaması çiftçiyi sıkıntıya soktuğunu söyledi. Toprak, " Bu yıl hava koşulları çiftçimiz

Çerkezköy 11.07.2018 19:16:00 0
Sıkıntılarımızın çözümlenmesini talep ediyoruz

BUĞDAYDA BEKLENEN VERİMİ ALAMADIK

Başkan Hasan Toprak, konu ile ilgili şunları söyledi, “Daha önceki açıklamalarında da belirttiğim gibi bu yıl da geçen yıl gibi buğday üretiminde de rekolte beklentimiz oldukça yüksekti. Ancak hava koşulları çiftçinin beklediği gibi gitmemesi üstelik bir de yağan yoğun yağışların tam hasat mevsimine denk gelmesi hem verimi düşürdü hem de kalitesi düşürdü. Özellikle tam hasadın başladığı günlerde yağan yağmur kaliteyi çok düşürdü. Ve yağışlar nedeniyle hasat için bir süre tarlalara girilemedi. Şu anda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde yüzde seksen oranında buğday hasadı tamamlandı ve yüzde yirmilik bir bölümünün hasadı önceki gün yağan yağış nedeniyle yapılamadı. Şu anda hasadı yapılamayan tarlalardaki suların çekmesi için birkaç gün beklenecek” dedi.

 

YENİ TARIM VE ORMAN BAKANIMIZ PAKDEMİRLİ’DEN SIKINTILARIMIZIN ÇÖZÜMLEMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Toprak, şöyle devam etti, “Bu yıl buğday ürününde beklenen verimi alamayan ve kalitede de düşüş olması nedeniyle bu yıl çiftçimiz buğdaydan alacağı para masraflarına yetmeyecek ve bu nedenle çiftçimiz çok sıkıntılı. YeniTarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye Bakanlığının hayırlı olmasını ve çalışmalarında başarılar diliyor ve çiftçiler olarak kendisinden talebimiz çiftçilerimiz öncelikle çiftçilerimizin beklentilerini ve sıkıntılarını çözümlenmesi için bir çalışma başlatarak çiftçilerimize rahat bir nefes almalarını sağlamasıdır. Her şeyde olduğu gibi çiftçinin de her geçen yıl maliyetleri yükseliyor ve biz çiftçiler olarak devamlı artan maliyet girdileri nedeniyle borç ödemekle yıl geçiriyoruz. Artık ürettiğimiz mahsulün maliyetlerimizi karşılayacak dolayında olmasını borç derdimizin olmamasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

 

Haber/Seyit SÜREN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10