Kazaya davetiye çıkarıyorlar

Okulların tatil olması ile birlikte cadde ve sokaklarda daha sık aralıklarla görülen bisikletli çocuklar, ana caddelerde araçların arasına karışarak trafiğe aldırış etmeden tehlikeye davetiye çıkarı

Çerkezköy 12.07.2018 19:14:00 0
Kazaya davetiye çıkarıyorlar

 

 SÜRÜCÜLERİN TEPKİSİNE NEDEN OLUYOR

 Yaz aylarının gelmesi ile birlikte cadde ve sokaklarda sayıları her geçen gün hızla artan bisikletli çocukların özellikle Çerkezköy’ün en işlek caddelerinde trafiğe aldırış etmeden serbestçe bisiklet sürmeleri sürücülerin tepkisine neden oluyor. Sürücüler bu konuda yetkililerin bir önlem almasını istediklerini belirtirken ana caddelerde bisiklet kullanan çocuklar ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. 
  

AİLELERE VE YETKİLİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
 

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatile girmesi ile birlikte cadde ve sokaklarda artan bisikletlere  karşı tedbir alınmasını isteyen sürücüler, “Hepimizin çocuğu var. Bisiklete binmek ve kullanmak çocukların tabi hakkı buna bir şey demiyoruz. Ancak araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda çocukların bisikletle dolaşması ya da gezmesi tehlikeli.  Bisiklet kullanan çocuklar araç yolunda bisiklet kullanmamalı, onlar için yapılmış olan bisiklet yollarını kullanmalılar. Bu konuda üzücü kazaların yaşanmaması için ailelere ve yetkililere büyük görev düşmektedir” dediler.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10