''Dini istismar eden şarlatanlara inanmayın''

Çerkezköy Kaymakamlığı organizasyonunda Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Din Güvenliği konferansında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri R

Çerkezköy 12.07.2018 19:16:00 0

 

Çerkezköy Kaymakamlığı organizasyonunda Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü kapsamında 15 Temmuz Din Güvenliği Konferansı dün saat 15:30’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlendi. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Konferansa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim şube müdürleri İrfan Danışmaz,Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gazilar,Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü  Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan İnce,okul müdürleri, Çerkezköy Müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

DEVLETİMİZE ZARAR VERMEYE ÇALIŞAN ÖRGÜTÜN KALKIŞMASI ÖNLENMİŞ VE UZANTILARI TEMİZLENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İstasyon Camii İmamı Coşkun Kılıç Kuran Tilaveti okudu. Ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı; “Bugün 15 Temmuz Din Güvenliği konulu konferansımızda dini doğru kullanılması konusunu ve dini bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getireceğiz. Tarih boyunca güzeli, doğruyu nizamı bozmaya çalışan ve doğru giden her şeyi bozmaya çalışan bir grup insan çıkmıştır. 2016 yılında da devletimizin içinde görev yapan ülkemize zarar vermeye çalışan bir örgüt devlet tarafından kalkışması önlenmiş ve uzantıları temizlenmeye çalışılmaktadır” dedi.

 

15 TEMMUZ KALKIŞMASINI YAPAN DİN ŞARLATANLARIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı 15 Temmuz  sinevizyon gösterisinin sunulmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu konuştu. 15 Temmuz kalkışmasında kalkışmayı yapan terör örgütünü bertaraf ederken şehit düşen vatandaşlara Ahllah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Tahiroğlu, “İçinde azıcık vatan ve insan sevgisi olan insanına ve vatanına dokunamaz. Bugün dini kötü yapan ve kendi çıkarları adına şarlatanlık yapanı anlatacağız ve anlatıyoruz isimlerini sosyal yapıyı bozmasın diye söylemiyoruz. 15 Temmuz kalkışmasını da yapan bu din şarlatanları terör örgütüdür.”dedi.

 

DİN KONUSUNDA BİZLER VATANDAŞLARIMIZI AYDINLATIYORUZ

Tahiroğlu, konuşmasına Hasan Sabbah’tan örnekler vererek şöyle devam etti, “Din konusunda bizler vatandaşlarımızı hayatın her alanında aydınlatıyoruz. Biz şimdi halkımıza dini kötü yapanları anlatıyoruz. Dini kendi çıkarları için insanları kullananlar birer şarlatandır. Bu şarlatanların din ile her hangi bir bilgisi yoktur. Onlar kendilerinin çıkarları için insanları kullanıyorlar.Dinimiz çok hassas bir konudur. Biz İslam’ı öğrenmez isek daha çok paralel çıkar. Biz dinimizi öğrenmezsek daha çok şarlatan çıkar. Ama biz dinimizi doğru öğrenirsek bizi ne paralelciler ne de şarlatanlar adatabilir. Yani emellerine ulaşamazlar. Bu nedenle bu konuda uyanık ve dikkatli olmamız gerekiyor.”diye konuştu. Daha sonra din simsarları konusunda vatandaşların dikkatli olmasını istedi ve dini doğru öğrenmek için Müftülüklere gitmelerini belirtti.

 

 

Haber/Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10