Girdiği iddia canına mal oldu

Kapaklı Kazak gölünde arkadaşlarıyla birlikte eğlendikten sonra iddiaya göre dün sabaha karşı göle giren 29 yaşındaki Murat Koca gölden bir daha çıkamadı. Gün boyu devam eden aramalarda su altı ekip

Çerkezköy 13.07.2018 09:57:00 0
Girdiği iddia canına mal oldu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hema Endüstri Fabrikası’nda çalışan 29 yaşındaki Murat Koca, iddiaya göre babası Mustafa Koca’ya ait 39 BG 557 plakalı aracı alarak arkadaşı Tuncay Bakkal ile birlikte Kazak Gölü Mesire alanına gelerek burada alkol aldı. Burada arkadaşlar arasında 'Gölü yüzerek geçersin, geçemezsin' tartışması üzerine iddiaya girildi. İddia üzerine gölü yüzerek geçeceğini söyleyen 6 yaşında bir erkek çocuğu babası olan ve ikinci kez baba olmaya hazırlanan Murat Koca, suya girip yüzmeye başladıktan bir süre sonra çırpınmaya başladı ve gözden kayboldu. Koca'nın kıyıdaki arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

GÖZLAŞLARI ARASINDA İZLEDİ

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, gölde Murat Koca'yı sabah saatlerinden itibaren arama çalışması başlattı. Çerkezköy OSB’de faaliyet gösteren Hema Endüstri isimli fabrikada işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Murat Koca'nın eşinin de hamile olduğu öğrenildi. Murat Koca'nın annesi Gülümser Koca ile eşi ve yakınları üzüntü içinde arama kurtarma çalışmalarını izlerken, gözyaşı döktü.

İSTANBUL VE ÇANAKKALE’DEN DESTEK İÇİN GELDİLER

Gölde dalgıç polisler ve AFAD suda arama yaparken, itfaiye ekipleri de gölden su tahliyesi de yaptı.

Öğlen saatlerinde Çanakkale ve İstanbul’dan gelen dalgıçlarda arama çalışmalarına destekte bulundu.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol’da çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Mandalı, gölün 2,5 metre derinlikte olduğunu belirterek, "Bu yüzden suyu azaltmak için gölden su tahliyesi yapıyoruz. Ekipler de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Umarım en kısa süre içinde kaybolan kişiye ulaşırız" dedi.

HAMİLE EŞİ VE ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Murat Koca'nın hamile olduğu belirtilen eşi Şennur ile annesi Gülümser Koca, arama kurtarma çalışmalarını izlerken, sinir krizi geçirdi. Anne ve eşe ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan sağlık ekipleri yaptı.

10 SAAT SONRA BULUNDU

Sabah saat 05:00’te başlayan arama çalışmalarında saat 15:45’te Murat Koca’nın cansız bedenine ulaşıldı. Murat Koca’nın cansız bedeni olay yerinde bekletilen cenaze aracıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Oğlunun cansız bedeninin gölden çıkarılışını izleyen anne Gülümser Koca’nın feryatları ise yürekleri dağladı.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10