Türkkan: Mussan'da açılan davaları kazandık

Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan, dün saat 11.00'de yaptığı basın açıklamasında  bir süre önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 

Çerkezköy 13.07.2018 19:20:00 0
 Türkkan: Mussan

“AÇILAN DAVALARI KAZANDIK ve 4+12 MAAŞ TOPLAMDA 16 MAAŞ HAK KAZANILDI”

Teksif  Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan yaptığı açıklamada, “Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak, Mussan Tekstil de başlatmış olduğumuz örgütlenme çalışmaları esnasında anayasal haklarını kullanarak işçinin, Teksif sendikasını tercih etmesiyle başlayan örgütlenme çalışmalarımız sırasında işverenin sendikaya üye oldu diye işten attığı altı işçi emekçi arkadaşlarımıza, Teksif Sendikası tarafından açılan sendikal davalar kazanılmıştır. Bu süreç sonunda  4 + 12 maaş toplamda 16 maaş, hak kazanılmıştır. Sendikasız işyerlerinde çalışan işçi emekçi arkadaşlarımızın bilmesini isteriz ki sendikaya üye olmak anayasal haktır sendikaya üye olan işçi emekçi işçi arkadaşlarımıza hiç bir şekilde işveren ve işveren vekilleri baskı yapamaz” dedi.

“TEKSİF ÇATISI ALTINDA BULUNMAYA DAVET EDİYORUZ”

Mürsel Türkkan  bir kimseye sendikalı üye olmaya veya olmama gibi ve de sendikal faaliyetlere katılmada tehdit kullanan kişiye altı aydan 2 yıla kadar  yasal olarak hapis cezası  ile cezalandırıldığını da belirterek, “ 5237 – Sayılı Türk Ceza Kanunu`nun 118.Maddesi diyor ki: Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Emekçi işçi arkadaşlarımızın bilmesini isterim ki. Sendikaya üye olduğun için İşten çıkartılman kanunlara aykırıdır. Tekstil sektöründe çalışan tüm emekçi işçi arkadaşlarımızı, Teksif Sendikası çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10