15 Temmuz Türkiye'nin zaferidir

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabah saat 11:00'da şehitlikte düzenlenen anma programı ve öğle namazı sonrasında şehitler iÃ?

Çerkezköy 15.07.2018 23:52:00 0
15 Temmuz Türkiye

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ İLE DEVAM ETTİ

Saat 19:45’te Çerkezköy Kaymakamlığı önünden başlayan demokrasi yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş öncesi katılımcılara Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından ay yıldızlı bayraklar dağıtıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Mehteran Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde yürürken, yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. Ellerinden ay yıldızlı  bayraklarla yürüyen kalabalık zaman zaman ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Yürüyüşün ardından etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara ay yıldızlı bayrak dağıtıldı.

“HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mimar Sinan Cami İmamı Tayyar Memiş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban yaptı. Konuşmasına 8 Temmuz günü Çorlu yakınlarında meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Kaymakam Abban, Türkiye’yi yasa boğan tren kazasında yaralananlara da acil şifalar diledi.

EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ OLDU

Bundan 2 yıl önce aziz milletimizin tarih boyunca birçok kere maruz kaldığı ihanetlerin en sonuncusu ve en aşağılık olanına tanıklık ettiğini kaydeden Abban “15 Temmuz gecesi ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyen, geleceğimizi karartmak isteyen, kendilerini üniforma ile kamufle eden fetö/pyd’ye bağlı vatan hainleri milletimizin silahlarını yine bu aziz ve fedakar milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir” dedi.

“MİLLETİMİZ DARBECİLERE GEÇİT VERMEDİ”

O gecenin, milletimizin demokrasi ve bağımsızlık arzusu ile emperyalist ve küresel güçlerin göğüs göğse çarpıştığı gece olduğunu dile getiren Abban “Ancak millet iradesinin önüne geçirtmeye çalışanların o gece hesap edemediği bir nokta vardı. Aziz milletimizin vatan sevgisi, demokrasi ve bağımsızlık bilinci. Tarihimizin her safhasında ihanete karşı savaşan ve bağımsızlığı için mücadele eden milletimiz o gece de vatan hainlerinin karşısına çıkmaktan bir an bile tereddüt etmemiştir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları havaalanlarını sokakları dolduran binlerce vatandaşımız, tankın, tüfeğin, topun karşısında dimdik durarak hain darbecilere geçit vermemiştir” dedi.

“ASLA UNUTULMAYACAKLAR”

15 Temmuz gecesi aziz Türk milletimiz demokrasi ve bağımsızlık aşkıyla ve yüksek cesareti sayesinde büyük bir badire atlattığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Hiç kuşkum yoktur ki Türk tarihi o gece gözünü kırpmadan ölüme koşan 249 şehidimizi ve 7 bin 193 gazimizi nesilden nesile aktaracak ve 15 Temmuz kahramanları asla unutulmayacaktır. Hain darbe girişimcileri hak ettikleri cezayı bulmuşlar ve adalet önünde bulmaya devam etmektedirler” dedi.

“ÜLKEMİZ DAHA DA GÜÇLENMİŞTİR”

15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkının demokrasiye olan bağlılığının, birlik ve beraberlik ruhunun perçinleşmesine vesile olduğunu söyleyen Abban “Devlet kademelerindeki terör unsurlarının temizlenmesiyle ülkemiz daha da güçlenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha demokrasi ve milli birlik gününüzü kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve devletimizin bekası uğruna Canlarını kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASI CANLI VERİLDİ

Kaymakam Atilla Selami Abban’ın konuşmasının ardından Çerkezköy kaymakamlığı bünyesinde kurulan Mehteran Takımı sahneye çıkarak mini bir konser verdi. Mehteran Takımı’nın ilgiyle izlenen konserinin ardından hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz’daki görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Öğretmen Fikret Puza’nın sunuculuğunu yaptığı gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaptığı konuşma da sinevizyondan canlı olarak verildi.

“ 15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN ZAFERİDİR “

Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen programında halka hitap eden Erdoğan “15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk Milleti,  cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen diri olduğunu göstermiştir. Fetö’nün  ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş; ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu hâline getirilmesine izin vermemiştir. 15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. 15 Temmuz, millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyanın dört bir yanında adalet ve özgürlük mücadelesi veren tüm mazlumların zaferidir” dedi.

“BU MİLLET KAHRAMAN MİLLETTİR”

Erdoğan “ 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi. Bu millet, asil bir millettir. Bu millet, cesur bir millettir. Bu millet, kahraman millettir. Bu millet, hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye’de demokrasinin de, bağımsızlığımızın da en büyük garantisi, ferdi ve hizmetkârı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir” dedi.

 SELA OKUNDU

Etkinlikler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, gece saat 00:13’te ilçedeki tüm camilerden aynı anda sela okundu. Programda günün anlam ve önemine ilişkin vatandaşlar duygu ve düşüncelerini anı defterine yazdılar.

KATILIM YOĞUN OLDU

Demokrasi yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yargılan, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10