Akay: Bayramdan sonra Kızılpınar'a bekliyorum

''Bayramdan sonra Kızılpınar'a bekliyorum''Çerkezköy Belediyesi tarafından, Kızılpınar Mahallesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı 3 cadde ve 137 sokakta sıcak asfalt çalışmas

Çerkezköy 19.07.2018 17:37:00 0
Akay: Bayramdan sonra Kızılpınar

Kızılpınar Mahallesi Kartal Sokak’ta başlayan asfalt çalışmalarının startını dün Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, meclis üyeleri ve kurum müdürleriyle birlikte veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile Kızılpınar Mahallesi'nde 3 cadde ve 137 sokakta 130 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekarelik beton kaldırım yapılacağını belirtti.

 

 

“TESKİ’NİN TESLİM ETTİĞİ YERLERE BAŞLADIK”

 

 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanı içerisinde kalan 5 caddedeki çalışmalarını, biz de kendi sorumluluğumuz alanında kalan 200’e yakın sokağımızdaki üstyapı çalışmalarını tamamlayarak, Kızılpınar Mahallesi’nin yol problemini tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Bu sokaklarımızda beton asfaltları 45 günlük süre zarfında tamamlayacağız. TESKİ’nin teslim ettiği yerlere başlıyoruz. TESKİ ne kadar hızlı bitirirse asfalt çalışmaları da o kadar erken bitecektir. Bugünden başlayarak Ağustos’un sonuna kadar 190 sokaktan çıkacağız. Kısacası Kızılpınar’da ki üst yapı sorununu çok büyük oranda bitirmiş olacağız” dedi.

 

 

“GÜNÜ KURTARANLARA BUGÜN EN GÜZEL CEVAP OLACAKTIR”

 

 

Basın mensuplarının ‘Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ çalışmalarında beklediğiniz gibi hızlı gidiyor mu ?” sorusu üzerine konuşan Başkan Akay” Onların da ihalelerinde bazı aksamalar oldu. Geçte olsa çalışmalara başladılar. Kısacası çalışmalar başladığı için sorunda görünmüyor. Büyükşehir Belediyesi kendine kalan kısımları, bizde bizim bölgemizi sıkıntısız bir şekilde bitireceğiz. Bayrama kadar 45 günlük sürede yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. İnşallah da bu çekilen sıkıntıların da sonuna gelmiş olacağız. Alt yapı yapmak kolay mesele değildir. Kızılpınar mahallesinde 100 kilometre kazı oldu. 100 kilometre kazı olurken, vatandaşlar çile çekerken, günü kurtarmak için siyaset yapan arkadaşlar oldu” diye konuştu.

 

 

“EN GÜZEL CEVAP OLACAKTIR”

 

 

Günü kurtarmak için siyaset yapanlara ‘Kızılpınar’ın yağmur suyu hatları yenilendi, kanalizasyon alt yapısı ayrıldı ve kolllektör hattına bağlandı’ diyerek cevap veren Akay “ Üst yapı için ciddi enerji sarf ediyoruz. O gün, günü kurtaranlara bugün en güzel cevap olacaktır. Kızılpınar’ın alt yapısı bitti. Kızılpınar’ın 42 bin nüfusu olmakla birlikte ciddi bir göç alıyor. Durmadan bugüne kadar bugünlere kadar geldik. Alt yapıdaki sıkıntılı zamanları da vatandaşlarımıza unutturacağız. Bu noktada da inşallah o sıkıntıları unutacak ve güzel günlere kavuşacaktır” dedi.

 

 

130 BİN METREKARE ASFALT SERİLECEK

 

 

Başlayan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Kızılpınar mahallesinde altyapısı tamamlanan 3 cadde ve 137 sokakta 130 bin metrekarelik sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekarelik çelik kalıplı beton kaldırım yapılacağını kaydeden Akay “ Geçtiğimiz günlerde yaptığımız ihale kapsamında Çelikler, Selvipınar ve Karataş caddelerimiz ile 137 sokağımızda toplam 130 bin metrekare sıcak asfalt ve 47 bin 100 metrekare çelik kalıplı beton kaldırım çalışması yapılacak” diye konuştu.

 

 

“BAYRAMDAN SONRA BEKLİYORUM”

 

 

Kendisini Kızılpınar mahallesi üzerinden eleştiri yağmuruna tutanlara da göndermede bulunan Akay “ Kızılpınar’da çizmelerde çamurlu yollarda gezerek Belediyemizi eleştirdiler. Bu kişiler çizmelerle çamurlu yollarda gezerken alt yapı çalışmaları vardı. Şimdi o arkadaşlar ara sıra gelsinler de Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara göz atsınlar. Çalışmalardan bittikten sonra da Kurban bayramından sonra eleştiri yapan arkadaşları Kızılpınar’a davet ediyorum. Eleştirdikleri hiçbir şey olmaz dedikleri Kızılpınar’ı gelip gözleriyle görsünler. Bu yatırım Çerkezköy ve Kızılpınar’da yaşayan vatandaşın tamamına yapılmış yatırımdır. Çalışanın hakkını onların da teslim edeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

İŞ MAKİNESİNİN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

 

 

İş makinesinin direksiyonun başına geçerek asfalt çalışmalarının startını veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Kemal Gümüş, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, belediye meclis üyeleri ile birlikte Kızılpınar’da üst yapı çalışmaları devam eden cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Kızılpınar mahallesini baştan aşağı gezen Akay, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sorunlarını dinledi. Vatandaşlar alt yapı ve üst yapı çalışmalarından dolayı memnuniyetini dile getirirken, Kızılpınar mahallesinden Çerkezköy Devlet Hastanesine ulaşım sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10