Bebek-çocuk ilk yardım bilinçlendirmesi sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlattığı bebek-çocuk ilkyardım eğitimleri Hayrabolu İlçesi'ne bağlı Çerkezmüsellim Mahallesi

Tekirdağ 19.07.2018 18:35:00 0
Bebek-çocuk ilk yardım bilinçlendirmesi sürüyor

Çocukların özellikle yaz aylarında karşılaşabileceği yanma, ateşlenme, boğulma ve böcek sokması gibi problemlere ve kazalara karşı bebek ve çocuklara nasıl ilk yardım yapılacağı konusunda bilinçlenmeyi amaçlayan bebek çocuk ilk yardım eğitimlerinin 17 kırsal mahallede gerçekleştirilmesi planlandı. 16 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan eğitimlerde, uzman eğitmenler tarafından katılımcılara bilinçli çocuk bakımı ve sağlığı anlatılacak. Daha önce 3 kırsal mahallede verilen bebek çocuk ilkyardım eğitimi bu kez Çerkezmüsellim Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Yar. Doç. İpek Elif Atayman ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan’ın katılımı ile mahalle sakinlerine verildi.

 

 

 

Albayrak: Kırsal bölgelerde ilkyardım çok önemli

 

 

Program dâhilinde söz alan Başkan Albayrak.“Can kulağıyla dinlemenizi istiyorum sizden bu eğitimleri. Tatbikatlara da düzenli olarak katılmanızın faydası olacaktır. Özellikle bu eğitimlerimizin kırsal mahallelerde yapılmasını istedik. Çünkü kırsal bölgelerde ilkyardım çok önemli. Çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşıyorsunuz. Allah korusun acil bir anınızda ilkyardımın faydasını göreceksiniz. Bütün vatandaşlarımıza güzel günler diliyorum. Bu eğitimin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi ve ilkyardımın hayat kurtaracağını vurguladı.

 

 

Başkan Albayrak'ın konuşmasının ardından eğitmen Pervin Tunç Albayrak, katılımcılara ilkyardımın temel prensiplerini anlattı. Uygulamalı olarak da düzenlenen eğitime katılan Çerkezmüsellim Mahallesi sakinleri, katılım belgelerini Başkan Kadir Albayrak'tan aldı.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10