Çorlu TSO mesleki yeterlilik belgesi konusunda protokolü imzaladı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu - sınav ve belgelendirme konusunda, işbirliği protokolü imzalandı.

Çorlu 20.07.2018 16:45:00 0
Çorlu TSO mesleki yeterlilik belgesi konusunda protokolü imzaladı

Çorlu TSO, Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. ile arasında yaptığı protokol ile üyelerine mesleki yeterlilik belgesi alabilmeleri için kolaylık sağlarken Alberk QA’ya yapacakları yeterlilik sınavları başvuruları için de kesinleşmiş liste fiyatı üzerinden 100 TL indirim yapılacağını duyurdu.

 

 

SATIŞ GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞANLARA DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMALARI ŞARTI GETİRİLDİ

 

 

Konu hakkında konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, 2. el motorlu kara taşıtı ticaretinin, yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılabileceğini duyururken ikinci el otomobil ticareti yapan işletmelerde pazarlama ve satış görevlisi olarak çalışanlara da mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları şartı getirildiğini bildirdi.

 

 

 

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIMI YAPAN GALERİCİLERİN YETKİ BELGESİ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMALARI GEREKİYOR

 

 

Başkan Volkan; “Yönetmeliğe göre, ikinci el araç alım satımı yapan galericilerin, artık bu ticaretlerini sürdürebilmeleri için mutlaka yetki belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi almaları gerekiyor. Bu belgeler olmadan başkasına ait araçlar alınıp satılamayacak. Alım satım işlemini yapan noterler, galericilerden yetki belgesini ibraz etmelerini isteyecektir” dedi.

 

 

İKİNCİ EL OTO SATICILARI İÇİN BELGE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gördüğü lüzum üzerine ikinci el oto satıcıları için belge zorunluluğu getirildiğinin altını çizen Başkan Volkan “Belge zorunluluğuyla galericilik mesleğini gerekli yeterliliğe sahip kişiler yapabilecek. Satış yapacakların odalara kayıt zorunluluğu var. İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden işletmelere yetki belgeleri Mayıs Ayı itibariyle ticaret il müdürlükleri tarafından verilmeye başlandı. Firmaların yetki belgelerini alabilmeleri için 'Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı' veya 'Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Sorumlusu' alanlarından birinden Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerekiyor” diye belirtti.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10