Çorlu Belediyesi temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin alması yasa gereği zorunlu olan "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitimler başladı.

Çorlu 20.07.2018 16:49:00 0
Çorlu Belediyesi temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2013 yılında yayınladığı “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında Çorlu Etik OSGB eğitimcilerinden eğitim aldı.

 

 

İşçiler iş sağlığı ve güvenlik konusunda bilgilendirilecek

 

 

Söz konusu eğitimler dâhilinde Çorlu Belediyesi temizlik çalışanları yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım, Kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma konularında eğitime tabi tutuldu. Eğitimler önümüzdeki günlerde devam edecek ve Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. bünyesindeki tüm personele verilecek.

 

 

haber / Mayil SEYMEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10