Yozgatlılar geleneksel piknikte buluştu

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl ikinci kez organize ettiği piknik şöleni Kapaklı Pınarça İkiz Göller'de düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıld

Kapaklı 22.07.2018 15:47:00 0
Yozgatlılar geleneksel piknikte buluştu

 

++++

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bu yıl ikinci kez organize ettiği piknik şöleni Kapaklı Pınarça İkiz Göller’de düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı piknik şöleninde Yozgatlılar gün boyu devam eden etkinliklerde gönüllerince eğlendiler.

+++

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kapaklı Pınarça İkiz Göller mesire alanında piknik şöleni düzenlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Dün Kapaklı Pınarça Mahallesi ikiz göller mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İstanbul Yozgatlılar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Tekirdağ Yozgatlılar Derneği Başkanı Yusuf Gencer, Samsun Boyacılı Mahallesi Kültür Derneği Başkanı Turgut Sözen, Çerkezköy Sivaslılar Derneği Başkanı Ercan Yılmaz, Çerkezköy Malatyalılar Derneği Başkanı Esat Deniz, Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, esnaflar ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

“KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİR”

Piknik şöleninde konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karadavut“ Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz piknik şöleninde birlik ve beraberliğimizi burada gösterdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Yozgatlı işadamı hemşerilerime de desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler, birlik beraberliği, kardeşliği, güçlendirir.İş bulma ümidi ile memleketinden koparak Çerkezköy’e gelen hemşerilerimize yardımcı olmak, örf ve ananelerimizi yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen piknik şöleninde Dernek Başkanı Osman Karadavut davetlilerle yakından ilgilendi. Sürpriz yarışmaların düzenlendiği piknik şöleninde yöresel sanatçılar sırasıyla sahne alarak davetlilere müzik şöleni sundular. Programda Yozgat yöresine ait müzikler çalarken, davetliler halay çekerek unutulmaz bir gün yaşadılar. İkiz göllerde saat 11.00'da başlayan piknik gün içerisinde yapılan çeşitli etkinliklerle akşam saatlerine kadar devam etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10