Mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Meybem A.Ş. işbirliğinde mesleki yeterlilik belgelendirmesi kapsamında sınavlarına devam ediyor

Çorlu 23.07.2018 19:05:00 0
Mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Makine Bakımcı Seviye 4 sınavı 20 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanları gözetiminde ilk olarak teorik sınav ve sonrasında gruplar halinde performans sınavları yapıldı. Sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyete devam edebilecekler. Makine alanından Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için sınavlara giren adaylara başarılı oldukları takdirde sınav ücretlerinin, İşsizlik Fonu’ndan kendilerine iade edileceği bildirildi.

 

 

“Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için çalışıyoruz”

 

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan konu ile ilgili olarak “Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır. Makine alanında ilçemizdeki sınavı gerçekleştirdik. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” açıklamalarını yaptı.

 

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10