İlk yardım eğitimlerin 8'incisi Malkara'da düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 18 mahallede kadınlara yönelik düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ederken 8'incisi Malkara'ya bağlı

Malkara 25.07.2018 17:04:00 0
İlk yardım eğitimlerin 8

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 18 mahallede kadınlara yönelik düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ederken 8’incisi Malkara’ya bağlı Balabancık Mahallesi’nde verildi. Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Pervin Tunç ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 kişilik ekibin katılımcı olarak katıldığı eğitime özellikle yaşlı teyzelerin katılması görülmeye değerdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 18 mahallede kadınlara yönelik düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında 8’inci ilk yardım eğitimi Malkara’ya bağlı Balabancık Mahallesi’nde verildi. 

YAŞLI TEYZELERİN KATILMASI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Pervin Tunç ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 kişilik ekibin katılımcı olarak katıldığı eğitime Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 50 kadının katıldığı eğitimde genellikle yaşlı teyzelerin katılması görülmeye değerdi.

UMARIZ ALDIĞINIZ EĞİTİMLERİ HİÇBİR ZAMAN KULLANMAK ZORUNDA KALMAZSINIZ

Eğitim programı öncesinde konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Balabancık Mahallemizde ilkyardım eğitimi vermesi bizler için çok önemli. Umarız aldığınız eğitimleri hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmazsınız. Belki hayatınız boyunca bir kez kullanmak zorunda kalacaksınız. Ama burada da işe yaraması vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Balabancık Mahallesi'ne yaptığı yatırımlar için teşekkür ediyorum" dedi.

İLK YARDIM, HEPİNİZİN HAYATI BOYUNCA KARŞILAŞACAĞI BİR İHTİYAÇ

Hemen hemen her eğitime katıldığını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu bir proje var. 18 mahallemizde kadınlara yönelik ilkyardım kursu veya semineri yapıyoruz. Bugün Balabancık'tayız. İlkyardım, hepinizin hayatı boyunca karşılaşacağı bir ihtiyaçtır. Sizden bir ricam var. Seminer boyunca aklınıza takılan her şeyi sorun. Bu seminer amacına ulaşsın. İsterse üç saat dört saat sürsün. Bütün sorularınızın cevabını buradan alın. Allah ilkyardıma ihtiyaç göstermesin. İhtiyaç olduğu anda sizin bilgili olmanız ve donanımlı olmanız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

SERTİFİKA VE İLK YARDIM ÇANTASI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Pervin Tunç katılımcılara bilgiler verdi. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından sertifika ve ilk yardım çantası verildi.

Haber: Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10