İlk hac kafilesi dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonrasında Çerkezköy'den kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları önceki akşam Merkez Osmanlı Camii önünden kutsal topraklara uğu

Çerkezköy 26.07.2018 12:41:00 0
İlk hac kafilesi dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile hacca gidecek kafile Çarşamba akşamı saat 19.00’da Çerkezköy’den yola çıktı.

 

 

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

 

 

Çerkezköy’den Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca gidecek ilk kafile önceki gün Osmanlı Camii önünden uğurlandı.  Duygulu anların yaşandığı Osmanlı Camii önündeki uğurlama töreninde okunan Kuran-i Kerim’in ardından Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı tarafından dua yapıldı.

 

 

“VATANIMIZ İÇİN BOL BOL DUA EDİN”

 

 

Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı Hacca gidecek olan vatandaşları tebrik ederken, "Allah gidemeyen kardeşlerimize de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. Çok arzulu olan, çok hevesli olduğu halde defalarca kuraya katılıp kendine henüz hac seferi nasip olmamış olanlar olmasına rağmen, sizlere bu güzellik nasip oldu. Giden tüm adaylarımız, Allah'ın Hac emrini yerine getirmenin güzelliğini yaşayacaklar. Cenab-ı Hak gidemeyenlere de inşallah bu güzel seferi nasip eyler. Çerkezköy için, vatanınız için bol bol dua edin. Bu görev inşallah buraya hacı  adaylarımızı uğurlamaya gelen yakınlarına da nasip olur” diye konuştu. Hac ve ihram yasaklarının inananlara öfke kontrolü, nefis ile şehveti frenlemeyi ve aklı hikmet yoluyla kullanmayı öğreteceğini dile getiren Bardakçı, Müslümanların kutsal topraklarda birlikte yaşamanın en yüksek seviyesine ulaşacaklarını kaydetti.

 

 

 1 EYLÜL’DE TÜRKİYE’YE DÖNECEKLER

 

 

Çerkezköy’den 4’üncü gruptan 46, 5’inci gruptan 12 vatandaşın bulunduğu hacı adayı Osmanlı Camii önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara gitmek için otobüslerle Atatürk Havalimanına akın etti. Hayrabolu Müftüsü Hardar Hüyük’ün başkanlık ettiği kafile 1 Eylül Cumartesi günü yurda dönecek.

 

 

AYSEL TEYZE DE GİTTİ

 

 

Öte yandan Hac kurası kendisine üç kez çıkmasına rağmen maddi imkansızlık nedeniyle gidemeyen ve bu yılda kuranın çıkmasıyla birlikte esnaf ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile hac parası toplanan Aysel Baki’de kafilede yer aldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10