SGK Merkezleri hafta sonu da hizmet verecek

7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma başvuruları 31 Temmuz Salı günü sona erecek. Bu kapsamda Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi ve il genelindeki tüm SGK Merkezleri 28 Temmuz Cumartesi ve 29 Temmuz Pazar gÃ

Çerkezköy 26.07.2018 15:32:00 0
SGK Merkezleri hafta sonu da hizmet verecek

7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırmanın 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BağKur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsadığını ifade eden yetkililer; ‘’ SGK borcu yapılandırmasında son müracaat tarihinin 31 Temmuz’’ dedi.

 

 

İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMAYA BAŞLAYACAK,

 

 

Yetkililer, 2 Haziran itibarıyla hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla yapılandırma başvuruları alındığını ifade etti. Borcunu yapılandıranların istihdam teşviklerinden yararlanabileceğini kaydeden yetkililer; ‘’ Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz 'borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

PEŞİN ÖDEMELERDE ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ SAĞLANACAK

 

 

Yetkililer, prim borcu bulunan, işveren, esnaf, çiftçi, primini kendi ödeyen sigortalılar ve genel sağlık sigortalıları için de büyük bir ödeme kolaylığı getirildiğini belirtti. Özellikle peşin ödemelerde çok büyük bir avantaj sağladıklarını belirten yetkililer; ‘’Başvurularda yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi ve il genelindeki tüm SGK Merkezleri 28 Temmuz Cumartesi ve 29 Temmuz Pazar günü de hizmet verecek’’ dedi.

 

 

Haber /Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10