''Dünya barışı için önemli bir rol üstleniyor''

Kapaklı Kent Konseyi folklor ekibi İtalya Rimini de düzenlenecek olan halk oyunları Festivali'ne katıldı. Toplumların kendi kültürel değerlerini sergiledikleri bu oyunların, dünya barışı için de önemli bi

Kapaklı 27.07.2018 12:40:00 0

Kapaklı Kent Konseyi folklor ekibi İtalya Rimini de düzenlenecek olan halk oyunları Festivali'ne katıldı.

 

 

GURUR DUYUYORUZ

 

 

Kapaklı Kent Konseyi folklor ekibinin İtalya Rimini’ de düzenlenen halk oyunları Festivali'ne katılım göstererek Türk gelenek ve göreneklerimizin bir parçası olan folklorumuz ile Kapaklı’yı ve ülkemizi temsil ettiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kent Konseyi Folklor ekibi ile gurur duyduğunu ifade etti.

 

 

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMA FIRSATI ELDE ETMİŞ OLDUK

 

 

 Folklor ekibinin diğer katılımcı ülkelerle kültür alışverişinde bulunarak hem kendi kültürlerini onlara tanıtma, hem de onların kültürünü tanıma fırsatı elde etmiş olduklarını belirten Mandalı; ‘’Folklor ekibimiz kültürümüzü en iyi şekilde tanıtarak Türkiye’yi ve Kapaklı’yı da başarıyla temsil etti. Böyle festivaller sadece bir halk oyunu olmasının yanı sıra aynı zamanda evrensel olan birçok değeri de içinde barındırıyor’’ dedi.  

 

 

DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR

 

 

Toplumların kendi kültürel değerlerini sergiledikleri bu oyunların, dünya barışı için de önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Mandalı; ‘’Kapaklı Kent Konseyi folklor ekibimiz ile gurur duyuyoruz. Tüm ekibimizin emeğine ve yüreğine sağlık.” dedi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10