30 ağustos zaferi karnaval havasında kutlanacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ilk kez kutlanacak kültür ve sanat festival düzenlenecek. 30 Ağustos perşembe günü başlayacak olan festival 2 eylül pazar günÃ?

Çerkezköy 30.07.2018 16:16:00 0
30 ağustos zaferi karnaval havasında kutlanacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bu yıl ilk kez kutlanacak kültür ve sanat festival düzenlenecek.

 

 

4 GÜN SÜRECEK

 

 

Toplam 4 gün sürecek olan ve 30 Ağustos Perşembe günü saat 20.30’da belediye meydanından pazar yeri alanına kadar gerçekleşecek Fener Alayı yürüyüşü ile başlayacak olan Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri, saat 21.30’da ünlü sanatçı Sıla’nın kapalı pazar yerinde vereceği konser ile devam edecek. Konserde ünlü sanatçı Sıla, seslendireceği birbirinden güzel şarkılarla Çerkezköylülere muhteşem bir gece yaşatacak.  

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

 

 

Festivalin ikinci gününde de birbirinden farklı etkinlikler yer alacak. Belediye Meydanında resim, çini sergileri ve ebru workshop çalışmaları ile başlayacak olan etkinlikler Tepe Piknik Alanı’nda saat 18.00’da Şubadap Konseri ile devam edecek. Ardından  Tepe Piknik Alanı’ndaki etkinliklerde Çerkezköy Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar için yapılacak olan çeşitli etkinlikler boyunca çocuklara patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunulacak. Festivalin ikinci günü, ünlü müzik grubu Yeni Türkü’nün saat 21.30’da Kapalı Pazar Yeri yanındaki alanda vereceği konser ile sona erecek.

 

 

EBRU WORKSHOP ÇALIŞMALARI YAPILACAK

 

 

Saat 10.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek olan geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası açılış töreni ile başlayacak olan Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü gününde etkinlikler, 13.00 – 17.00 saatleri arasında yine belediye meydanında gerçekleşecek olan resim, çini sergileri ve ebru workshop çalışmaları ile devam edecek.

 

 

KADINLAR MATİNESİ DÜZENLENECEK

 

 

Festival kapsamında Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda saat 15.00’da Kadınlar Matinesi de yapılacak. Keşkek ikramında bulunulacak olan Veliköy Düğün Salonu’ndaki etkinlikte saat 16.00’da Canan Şimşek sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköylü kadınlar için seslendirecek. Veliköy Düğün Salonu’ndaki program çeşitli yarışmalar, hediye dağıtımı ve çekilişlerle sona erecek. Festivalin 3’üncü gününde Kapalı Pazar Yeri yanındaki alanda saat 21.30’da Manuş Baba konseri gerçekleştirilecek.

 

 

  UÇURTMA ŞENLİĞİ DE YAPILACAK

 

 

Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali’nin 4’üncü gününde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalin son günü saat 14.00’da Belediye Meydanından start alacak olan geleneksel Bisiklet Şenliği Korteji ile başlayacak. Bisiklet Kortejinin Kuşbahçe mevkiinde toplanmasının ardından etkinliklerimiz saat 16.00’da başlayacak olan geleneksel Uçurtma Şenliği ile devam edecek. Burada katılımcılara ücretsiz uçurtma dağıtılacak ve sucuk ekmek ikramında bulunulacak. Çerkezköy Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular için düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.

 

 

ÇERKEZKÖY ŞEHİR ORKESTRASI 4 GÜN BOYUNCA KONSER VERECEK

 

 

Festival kapsamında ayrıca 4 gün boyunca belediye meydanında Çerkezköy Şehir Orkestrası tarafından konser verilecekken,  Atatürk İlkokulu bahçesinde de Streetball (Sokak Basketbolu) maçları oynanacak.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10