Öğrencilerin mağduriyeti velileri çileden çıkarttı

Metin Seçkin Ortaokulu'ndan mezun olan 194 öğrencinin mağdur olması, öğrenci velilerini çileden çıkarttı.

Çerkezköy 31.07.2018 19:10:00 0
Öğrencilerin mağduriyeti velileri çileden çıkarttı

Metin Seçkin Ortaokulu’nda 194 öğrencinin mağdur olması üzerine öğrenci velileri okul idarecilerinden bilgi almak için okula gitti. Okul yeni açıldığı için sistemde çocuklarımızın bu okulda okuduğu gözükmüyor ve çocuklarımız liseye yerleşemedi” diyerek sitem eden öğrenci velileri; ‘’ Bu okulda 90 ve üzeri ortalaması olan öğrenciler bile istedikleri liseye yerleşemedi. Çerkezköy’de 50 ortalamayla liseye yerleşen öğrenci varken bizim çocuklarımız 90 ortalamayla açıkta kaldı’’ dedi.  

 

 

ÖĞRENCİLER İSTEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞEMEDİLER

 

 

Çocukların 75. Yıl Ortaokulu’nda eğitim görürken son sene Metin Seçkin Ortaokulu’na nakillerinin yapıldığını ifade eden öğrenci velileri; ‘’Çocuklarımızın son senesi olmasına rağmen nakil yaparak buraya getirdiler. Eğitim öğretim yılının yarısı zaten boş geçti. Diğer yarısında da ayda bir öğretmen değişti. Sınav yılında yaşatılan bu sıkıntı yetmiyormuş gibi şimdi de sistemden kaynaklandığı söylenen sorunlar nedeniyle istedikleri okullara yerleşemediler” dedi.

 

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİTTİLER

 

 

Öğrenci velileri okulda bilgi aldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile görüşmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gitti.   Çocuklarının mağduriyetinin giderilmesini isteyen öğrenci velileri, bir an önce çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU’NDA MAĞDURİYET YAŞANDI

 

 

Çerkezköy’de olduğu gibi Türkiye genelinde de yerleştirme ile ilgili sorunların olduğu öğrenildi. Metin Seçkin Ortaokulu’nda olduğu gibi Kızılpınar'daki Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda da sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle mağduriyetlerin olduğu öğrenilirken, sorunun, sistemin okulda bulunuşluktan kaynaklanan maddesi nedeniyle meydana geldiği öğrenildi.  

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10