Zabıtadan hijyen denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda ürünleri satımı gerçekleştiren iş yerlerinde hijyen denetimi yaptı.

Kapaklı 5.08.2018 16:55:00 0
Zabıtadan hijyen denetimi

DENETİMLER SÜRECEK

 

Yapılan denetimlerde ruhsat kontrolü, kullanılan gıdaların uygunluğu, iş yerleri ve üretim yapılan yerlerinin temizliği, İş Yeri Hijyen Eğitim Belgesi olup olmadığı ve mutfakta görev yapan personelin kıyafetlerine ve temizliğine bakıldı. Usule uygun olmayan ve eksikliği bulunan iş yerlerine gerekli uyarılar yapıldı. Zabıta Müdürlüğü, halkın sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara karşı asla taviz verilmeyeceğini ifade ederek, denetimlerin periyodik aralıklarla yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceği bildirdi.

 

“HASSAS VE DİKKATLİ OLMALIYIZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, insan sağlığını ilgilendiren konularda çok hassas ve dikkatli olduklarını kaydederek “ Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ilçemiz genelindeki işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekiplerimiz hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihinde denetimler gerçekleştiriyor. Kapaklı Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda duyarlı olmayız” dedi. 

 

Haber/Mayil SEYMEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10