Bölgeleri tanıtacak kısa filmin startı verildi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da bulunan hemşeri dernekleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Hemşeri dernekleri vasıtasıyla bu huzur ve aidiyet duygusunu daha da geliştirmek ve pekiştirmek için birl

Çorlu 5.08.2018 17:14:00 0
Bölgeleri tanıtacak kısa filmin startı verildi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da bulunan hemşeri dernekleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Sarıkurt düzenlenen kahvaltılı toplantıda ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

 

KİMLER KATILDI?

 

 

Çorlu Tarihi Belediye Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Hülya Perin, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Çorlu'da bulunan hemşeri dernekleri başkan ve yöneticileri katılım gösterdi.

 

 

BUNUN KARŞILIĞI ORTAK AİDİYET DUYGUSU

 

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Çorlu'nun ülkemizde müstesna bir şehir olduğunu ve Çorlu'da huzurun hâkim olduğunu dile getiren Sarıkurt; ‘’Ülkemizdeki Çorlu'ya denk ve bu denli her bölgeden ve farklı kültürden insanı bünyesinde barındıran şehirler içerisinde biz de önemli olduğunu düşündüğümüz huzur hakim. Çorlu, ülkemizin birçok bölgesinden göçerek gelmiş vatandaşlarımızı bağrına basmış ve huzur içinde yaşanan bir kent. Bunun karşılığı da ortak aidiyet duygusu’’ ifadelerini kullandı.  

 

 

TÜRKİYE VE DÜNYAYA DUYURMUŞ OLACAĞIZ

 

 

Hemşeri dernekleri vasıtasıyla bu huzur ve aidiyet duygusunu daha da geliştirmek ve pekiştirmek için birlikte hareket edilmesi gerektiği düşüncesiyle derneklerle bir araya geldiklerini ifade eden Sarıkurt; ‘’Bu amaç doğrultusunda 7 bölgemizi anlatacak ve bölgelerimizi de tanıtacak belgesel tadında kısa filmler hazırlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yörelerimize ait tüm kültürel değerlerimizi, dilimiz, örf ve adetlerimiz, yemeklerimiz gibi önemli değerlerimizi geleceğe taşımak için sizlerle iş birliği içinde hareket etmeyi hedefliyoruz. Öncelikle Çorlu'muzun ortak değerimiz olduğundan yola çıkarak, tüm yörelerimizi ve kültürlerini önce kentimizde, sonra da sosyal medyanın gücüyle birlikte Türkiye ve dünyaya duyurmuş olacağız. Emek veren herkese şimdiden teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

 

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

 

 

Belediye Başkanı Sarıkurt, konuşmasını ardından hemşehri derneklerinin başkan ve temsilcileri ile görüştü. Sarıkurt, planlanan çalışmalar hakkında ve derneklerin talep ve dilekleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Dernek başkanları ve temsilcileri Çorlu'da yapılmasını düşündükleri projeleri ve taleplerini dile getirdi.  

 

 

KISA FİLM İÇİN START VERİLDİ

 

 

Görüş alışverişlerinin ardından ülkenin 7 bölgesini temsil edecek bir kısa film için start verildiği belirtildi. Hemşeri derneklerinin proje konusunda hazırlıklarına başladıkları ifade edildi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10