Sıcak hava sokak hayvanlarını da bunalttı

Ülke genelinde sıcakların bastırmasıyla mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Çerkezköy'de de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Aşırı sıcaklar vatandaşları olduğu ka

Çerkezköy 7.08.2018 15:35:00 0
Sıcak hava sokak hayvanlarını da bunalttı

Çerkezköy’de aşırı sıcaklar vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkileyerek hayvanları da zor durumda bırakıyor. Çerkezköy’de aşırı sıcaklar nedeniyle etkilenen vatandaşlar sokak hayvanlarının da etkilendiğini görerek evlerinin ve iş yerlerinin önüne su bırakarak, hayvanların susuzluklarının giderilmesine katkı sağlıyor. İçecek su bulamayanlar ise, çareyi su birikintilerinde arıyor. Vatandaşlar sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının yanı sıra onlara kaplarda yiyecekte bırakıyor. Sokak hayvanları aşırı sıcak havalarda insanlar gibi dinlenmek ve serinlemek için gölgede gün boyu yatıyorlar.


 

SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKILSIN

 

Gerek yaz mevsiminde gerek kış mevsiminde sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini ve bunun bir insanlık görevi olduğunu dile getiren Çerkezköylü hayvan severler, hayvanlar için yol kenarlarına, köşe başlarına parkların belli yerlerine birer kap su bırakılmasını ve bu konuda herkesin duyarlı davranması gerektiğini ifade ettiler. 

 

Haber: Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10