Çerkezköy'de 13 noktada tercih komisyonu kuruldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi dün başladı.  Adaylar 14 ağustos salı gününe kadar tercihlerini yapabilecek. Çerkezköy'

Çerkezköy 7.08.2018 15:37:00 0
Çerkezköy

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 

 

TERCİHLER 14 AĞUSTOS’A KADAR YAPILACAK

 

ÖSYM tarafından yapılan YKS tercihleri başladı. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek. Adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.  Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

 

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

 

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül’de olacak.

 

ENESLER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE TERCİH KOMİSYONU KURULDU

 

Çerkezköy’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, İrfan Danışmaz ve Zeliha Doğanakça tarafından, Rehberlik ve araştırma merkezinde Eda Çetin, Dilay Ateş, Seher Hurşetağaoğlu Üldes tarafından, Kipa Alışveriş Merkezi’nde kurulan rehberlik araştırma merkezinde Saffet Burak Bayram, Mediha Güler, Mümin Eren Atakol tarafından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde Ersin Sevinç, Murat Gök, Gülnur Yıldırım, Özge Özkan, Aysel Koşar tarafından, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Aynur Öztürk, Umut Bingöl, Aydın Hacıoğlu tarafından, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Muammer Cenk, Samet Kurt, Burcu Buğdaycı tarafından tercih yapacak olan adaylara rehberlik edilecek.

 

PAKİZE NARİN ANADOLU LİSESİ’NDE TERCİH KOMİSYONU KURULDU

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Berkant Avcı, İzzet Güngör, Osman Kara tarafından, Veliköy Anadolu Teknik ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yusuf Budak, Ahmet Akkaban, Olcay Ersöz tarafından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mehmet Emin Kaya, Ergün Ömrüuzun, Meltem Irmak, Firdes Aslan tarafından, Hacı Fahri Zümbül Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Nilgün Bağcı, Şerife Erdem, Ramazan Başkaya tarafından, Kızılpınar Anadolu Lisesi’nde Burcu Karakaya, Elif Şener, Gamze Öztürk Oy tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde Deyyap Aslan, Fuat Aydemir, Selma Vural tarafından, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde Sevgül Güneş, Anıl Altıncı, Mehmet Metin, Almida tarafından tercih yapacak olan adaylara rehberlik edilecek.

 

KAPAKLI’DA 3 AYRI NOKTADA TERCİH KOMİSYONU KURULDU

 

Kapaklı’da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Cengiz Vural, Duygu Cabbar, Kübranur Bahtiyar, Hilal Cambaz tarafından, Kapaklı İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde Murat Cebe, İlker Şahin, Mehmet Emin Esen, Mihriban Çalım tarafından, ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Nurbanu Demirci Bayburt, Merve Özer, Mutluay Samancı tarafından tercih yapacak olan adaylara rehberlik edilecek.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10