''Atatürk'e bağlılığımızı her anımızda göstermeliyiz''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara'ya bağlı Alaybey Mahallesi'nde yapılan Atatürk heykelinin açılışında konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Atatürk heykeli aç

Malkara 7.08.2018 15:40:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara’ya bağlı Alaybey Mahallesi'nde yapılan Atatürk heykelinin açılışı yapıldı. 

 

KİMLER KATILDI?

 

Açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve Alaybey Mahallesi sakinleri katıldı.

 

EN ANLAMLI AÇILIŞ

 

Törende Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak veMalkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuşma yaptı. İlk olarak konuşanMalkara Belediye Başkanı Ulaş YurdakulAtatürk heykeli açılışının en anlamlı açılış olduğunu dile getirerek; " Çavuşköy Mahallemizde de bir Atatürk heykeli açılışı yapmıştık. Bizim için en anlamlı açılış, bu Atatürk heykeli açılışlarıdır. Bu ülkenin geleceğe emin adımlarla özgür, laik ve demokratik olarak yürümesini sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bugün onu şükran ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığımızı sadece heykel ve büst açılışları ile değil, yaşamımızın her anında göstererek, onun fikirlerini, onun duygularını anlayarak, onun çizdiği yoldan ayrılmayarak pekiştirmek zorundayız’’ dedi. 

 

BURALARI UZUN YILLARDIR MAALESEF Kİ İHMAL EDİLMİŞ

 

Görev sürelerinin yüzde 90'lık kısmının tamamladıklarını kaydeden Yurdakul; ‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bağlı kurumları ve Malkara Belediyesi olarak, Malkara için mesai mefhumu gözetmeden var gücümüzle çalıştık. Bu 4,5 yılda Malkara altın çağını yaşadı. Görev süremiz boyunca ilçemizde birçok problemle karşılaştık. Buraları uzun yıllardır maalesef ki ihmal edilmiş. Ama bizler hiçbir bahanenin ardına sığınmadan var gücümüzle hizmet etmeye çalıştık. Her anlamda vatandaş odaklı hizmeti düşündük. Dokunmadığımız, hizmetimizin gitmediği hiçbir yer, hiçbir mahalle kalmadı. Görev süremiz boyunca Malkara için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.    

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE'NİN KALBİDİR 

 

ekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Atatürk heykellerinin manevi olarak çok değerli olduğuna dikkat çekerek; "Tüm ilçelerimizde köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerimizde yapıyoruz Atatürk heykellerini. Bu heykellerin maddi değeri çok değil ancak manevi değerini ölçecek bir rakam yok. Sabahları çocuklarımız evlerinden çıktığında karşılarında Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü görecekler ve onu her daim anacaklar. Onun bize verdiği cesaret ve umut tüm sıkıntıların üstesinden gelmemizi sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir. Ülkemiz ebediyen var olacaktır. O kalp de ebediyen atmaya devam edecektir’’ dedi. 

 

 İLÇEMİZ, BİZİM HİZMET DÖNEMİMİZDE HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALMIŞTIR

 

Görev süresinin başından bu yana 4 yıl 4 ay geçtiğini anımsatan Albayrak; ‘’Bu süreç içerisinde 11 ilçemizde de hizmetler yaptık. Görev süremizin birinci döneminin tamamlanmasına da 241 gün var. 241 gün daha Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul ve diğer belediye başkanı arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Malkara ilçemiz Hayrabolu ile beraber Türkiye'nin tarım ve hayvancılıktaki başkentidir. Bu güzel ilçemiz, bizim hizmet dönemimizde hak ettiği yatırımları almıştır, almaya da devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle açılışını gerçekleştireceğimiz heykelin Alaybey Mahallesi sakinlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. " ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10