Çakan: Bizleri düşünüyorsanız buyurun gelin

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Yönetimi'nin engelli vatandaşlar üzerinden Kapaklı Belediyesi'ni eleştirmesine tepki gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, yapt?

Kapaklı 7.08.2018 20:33:00 0
Çakan: Bizleri düşünüyorsanız buyurun gelin

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Yönetimi’nin engelli vatandaşlar üzerinden Kapaklı Belediyesi’ni eleştirmesine tepki gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, önceki akşam saat 17:30’da dernek binasında basın açıklaması yaptı.

 

 

‘’BU VİDEOYU ÜZÜLEREK İZLEDİM’’

 

 

5 yıldır derneğin başkanlığını yaptığını anımsatan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, dernek olarak siyasi kimliklerinin olmadığını ve olamayacağını ifade etti. Hiçbir siyasi partinin arka penceresi olmadıklarını dile getiren Hayati Çakan; ‘’Biz engellilerin siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Geçtiğimiz hafta Kapaklı’da bir siyasi partinin gençlik kolları başkanı ve beraberinde derneğimizin üyesi 3 evladımızı da yanına alarak bir video çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmış. Ben dernek başkanı olarak bu videoyu üzülerek izledim” şeklinde konuştu.

 

 

‘’ÇALIŞMALAR TEK ENGEL DAHİ KALMAYINCAYA KADAR DEVAM EDECEK’’

 

 

Çakan, bu yüzden kamuoyuna böyle bir basın açıklaması yapma gereği duyduğunu ifade etti.  Çakan “Bizim de tabi ki en büyük amacımız tıpkı engelli olmayan bireyler gibi Kapaklı’mızda rahatça dolaşabilmek, kurum ve kuruluşlara engelsiz bir şekilde ulaşabilmek. Bu konuda kapaklı Belediyesi ve Başkanımız İrfan Mandalı ile çok mesafe kat ettik, etmeye de devam ediyoruz. Kapaklı Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız proje ile derneğimizin kira, su, internet, doğalgaz gibi tüm giderleri bu proje altında ödeniyor. Buna ek olarak derneğimize ait minibüsün şoför maaşı ve mazot ücreti de Kapaklı Belediyesi tarafından ödeniyor. Kapaklı’da eksikler yok mu, tabi ki var. Bu eksiklikleri hep birlikte aşmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar Kapaklı’da bir tek engel dahi kalmayıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇAKAN, SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

 

 

Hayati Çakan açıklamasında siyasi partilere de çağrıda bulundu. ‘’Sakatlar Derneği olarak bizi ve üyelerimizi siyaset malzemesi yapmayın’’ diyen Çakan; ‘’Eğer bizleri düşünüyorsanız derneğimizin adresini biliyorsunuz, buyurun gelin. Biz size ihtiyaçlarımızı, sorunlarımızı anlatalım, siz de burada yardımcı olun. Bizlere her anlamda yardımcı olan, Kapaklı’da engelsiz bir yaşam için bizlere destek olan kişilere, kurumlara, Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya teşekkür ederiz. Bizlere yardımcı olmak isteyen tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımızı daha iyi bir hayat için bekliyoruz” dedi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10