Canlı büyükbaş kurban fiyatı 22 TL

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, geçen yıl 20 lira olan canlı kurban fiyatının artan maliyetler nedeniyle bu yıl 22 TL'ye yükseldiğini belirtti.

Çerkezköy 9.08.2018 17:30:00 0
Canlı büyükbaş kurban fiyatı 22 TL

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, geçen yıl 20 lira olan canlı kurban fiyatının artan maliyetler nedeniyle bu yıl 22 TL’ye yükseldiğini belirtti. Toprak, artan maliyetler karşısında 22 TL’ye satılan canlı kurbanlık fiyatının yine normal bir fiyat olduğunu da sözlerine ekledi.

 BU YIL DA MALİYETLER FİYATLARI ARTTIRDI

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, her yıl besicilikte devamlı artan yem ve diğer girdilerin maliyetleri ile birlikte kurban fiyatlarında da artış yaşandığını belirtti. Toprak, “Büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere kurbanlıklar özenle beslenen ve yetiştirilen nazik ve hassas hayvanlardır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da artan maliyetler kurban fiyatlarına yansıdı. Ancak bizler artan maliyetlerin ancak yüzde 10 olarak artışın çok daha altında yansıttık. Bu da vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ve maliyetlerimizi karşılamak içindir. Özellikle yem fiyatları başta olmak üzere diğer tüm girdi maliyetlerimiz bu yıl çok daha fazla bir artış göstermesi hayvan üreticilerini zor durumda bıraktı. Dolayısıyla besicilerde ister istemez az da olsa kurban fiyatlarında bir artış yapmak zorunda kaldı. Çünkü besicilik zor bir iştir.  Geçen yıl canlı kurban fiyatları özellikle büyükbaş kilosu 20 TL’den işlem görürken, bu yıl yem ve diğer girdi fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle, canlı kurban fiyatı 22 TL oldu. Aslında bu fiyatlarla da satılan kurbanlar ancak masrafını karşılıyor ve bu fiyat normaldir”dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10