Kriz Çerkezköy'ü de kavurdu

Dövizde dalgalanma nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de ekonominin lokomotifi olan inşaat malzemesi firmalarının yanı sıra farklı sektörde faaliyet gösteren birçok firma kurdaki dalgalanmay

Çerkezköy 10.08.2018 18:56:00 0
Kriz Çerkezköy

İşsizlik oranlarının yüzde 11,3'lere ulaştığı Türkiye'de, son dönemde Dolar ve Euro'nun hız kesmeyen yükselişiyle birlikte yaşanan ekonomik kriz giderek büyüyor. 

 

6 LİRA BARAJINI AŞTI

 

Günden güne artan Dolar, tarihi zirveyi görerek 6 lira barajını aştı. Türk Lirası'nın her geçen gün değer kaybettiği şu günlerde, Dolar’ın yükselmesine Çerkezköy esnafı da tepki gösterdi. Her geçen dakika ivmesini daha yukarıya çıkaran Dolar’ın bu hızlı yükselişi hakkında vatandaşlar, hayat pahalılığının her geçen gün arttığını ifade ederek, Dolar’a acil müdahale çağrısında bulundu. Kimi vatandaş ise yaşanan yükselişin suni olabileceğini savunarak birlik olma çağırısı yaptı.

 

 

MAL VERMİYORLAR

 

 

Öte yandan küresel bazda yükselişe geçen doların içeride de rekor kırması piyasadaki fırsatçı uyanıkları harekete geçirdi. Her krizi ceplerini doldurmak için kullanan fırsatçılar hemen etiketleri değiştirmeye başlarken, kimisi de piyasaya mal vermeyerek stokçuluk yapıyor. Ekonominin lokomotifi olan bazı inşaat firmaları Çerkezköy’de kurdaki dalgalanması bahane gösterip müşterilerine Cuma günü mal satmadı. Bu durum vatandaşların tepkisine yol açarken, bazı sağ duyulu vatandaşlar ise duruma tepki gösterip bu davranışı sergileyen tedarikçileriyle yollarını ayırdıklarını kaydettiler.

 

 

ALTIN’DAKİ YÜKSELİŞ VATANDAŞI VE ESNAFI VURDU

 

 

Öte yandan dolardaki durdurulamaz yükseliş altın fiyatlarını da vurdu. Öte yandan dün kuyumcularda çeyrek altın 419 TL, Yarım altın 837 TL, tam altın bin 674 TL, ata altın bin 695 TL, Gram altın 259 TL, TL’den kapanış yaptı. Kuyumcular “ Son aylarda doların yükseliş göstermesi altın fiyatlarını da vurdu. Perşembe günü 346 TL’den kapanış yapan çeyrek altın Cuma günü 419 TL’den kapanış yaptı. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte sektörde işler durdu. Doların ve altının yükselmesiyle birlikte ne satıyoruz ne de alıyoruz. Bu fiyatlar karşısında alış yapsak zararımız çok olacaktır. Önümüzdeki günlerde bu durum ne olur onu da kestiremiyoruz.  Özelliklede düğün sezonu olması nedeniyle altındaki bu inanılmaz yükseliş bizleri olduğu gibi vatandaşları da şok etti. Bu fiyat yükselişleri sektörümüzü olduğu kadar vatandaşlarımızı da büyük ölçüde etkiliyor. Kuyumcular olarak bu konuda bizlerinde yapacak bir şeyi yok” dediler.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10