As: Bayramı kabusa çevirmeyelim

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili öncesi, ülke genelinde karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna ka

Çerkezköy 12.08.2018 14:33:00 0
As: Bayramı kabusa çevirmeyelim

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, her bayram tatilinde olduğu gibi bu Kurban Bayram tatilinde de eş, dost ve ana baba ziyareti için yollara çıkacak olan sürürcülere trafik kurallarına uymaları ve aşırı hızdan kaçmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

 

KAZALARIN YAŞANMAMASI CAN VE MAL KAYBI OLMAMASI İÇİN BAYRAMDA AŞIRI HIZ YAPMAYALIM

 

 

As, “ Özellikle bayram tatillerinde karayollarında trafik yoğunluğu büyük oranda artış kaydetmektedir. Herkes varacağı yere bir an önce varmak için aşırı hız yapmakta ve birçok sürücü de trafik kurallarını ihlal etmektedir. Kazalarda bu yüzünden meydana gelmekte can ve mal kayıpları olmaktadır. Kazaların olmaması can ve mal kayıplarının yaşanmaması için mutlu ve sevinçli bir bayram tatili geçirmek için tüm sürücülerimiz öncelikle trafik kurallarına uymalı ve aşırı hız kesinlikle yapmamalıdırlar. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın. Canınız ve canlarımız yanmasın” dedi.

 

 

 SÜRÜCÜLER YORGUN VE UYKUSUZ YOLA ÇIKMASIN

 

 

As, şöyle devam etti; Bayramlarda Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, uzun yolarda uykusuz ve yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında en önemli etken olduğunu görülmektedir. Kazaların çoğu yerleşim yerleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir. Özellikle yola çıkmadan önce aracın bakımı yapılmalı, yolcu esnasında emniyet kemerleri mutlaka takılmalıdır. Sürücüler, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalıdırlar. Sürücüler hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini çok iyi ayarlayıp, yolda gidecekleri mesafenin uzaklılığına göre sık sık mola vermelidirler” diye uyardı.

 

 

BAYRAMI KABUSA ÇEVİRMEYELİM

 

 

Mustafa As, “Ülkemizde yaşanan trafik kazalarının büyük kısmı aşırı hız ve hatalı solamadan kaynaklanmaktadır. Bayram coşkusuyla sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli ve sık sık belirttiğim gibi mutlaka trafik kurallarına göre araç kullanılmalı. Ayrıca yol yapım ve onarım çalışmalarına da çok dikkat edilmeli ve böyle yollarda hız yapılmamalıdır. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum en iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Bilinçli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kesinliklede trafik ihlali yapmaz. Lütfen aşırı hızdan kaçınalım, trafik kurallarına uyalım uymayan sürücüleri de uyaralım. Temennimiz kazasız bir kurban bayramını coşkuyla kutlayalım diyoruz. Tüm sürücülerimize ve vatandaşlarımıza kazasız belasız hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10