O martılara çözüm bulundu

Çerkezköy kapalı pazar yerinin çatısına bir süredir mesken tutan martıların taşıdıkları çöplerle çatıdaki su kanallarını kapatması geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlarda

Çerkezköy 14.08.2018 15:47:00 0
O martılara çözüm bulundu

 

Çerkezköy kapalı pazar yerinin çatısına bir süredir mesken tutan martıların taşıdıkları çöplerle çatıdaki su kanallarını kapatması geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlarda çatıdan su akmasına neden olmuştu. Çatıdaki izolasyonları da yiyen martılar pazarcı esnafının tepkisine yol açmıştı. Bunun üzerine çalışma başlatılan pazar yerinin çatısı yeniden onarılarak çatıya kuş kovucu cihazların konulması ile kuşların çatıya zarar vermesi önlendi.

KAPALI PAZAR YERİ ÇATISINA SES DALGASI YAYAN KUŞ KOVUCU CİHAZLAR KONULDU

Belediye yetkilileri çatıyı yeniden sil baştan elden geçirdiklerini ifade ederek martı ve diğer kuşların çatıyı melsen tutmalarını  önlemek için kapalı pazar yerinin dört köşesine dış mekanlarda kullanılan ulrasonik kuş çeşitli zararlı kovucu anten şeklinde cihazlar yerleştirdiklerini belirttiler. Yetkililer bu kuş  kovucu cihazının her türlü hava koşullarına dayanıklı olduğunu ve devamlı ses dalgaları yayarak kuşların ve diğer zararlıların çatıya konmasına engel olduğu bilgisini de vererek kuş kovucu bu cihazların paslanmaz çelikten yapıldığını uzun ömürlü ve kalıcı olduklarını da ifade ettiler.

Haber/Seyit SÜREN

 

   

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10