Gün, Türkiye'ye sahip çıkma günü

TÜRK-İŞ Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Amerika'nın Türkiye üzerinde oynadığı ekonomik oyunla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Çerkezköy 14.08.2018 17:29:00 0
Gün, Türkiye

 

 
TÜRK-İŞ Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Amerika’nın Türkiye üzerinde oynadığı ekonomik oyunla ilgili yazılı açıklama yaptı.  Koçak, Amerika Birleşik Devletleri’nin en üst düzeydeki yetkilileri tarafından ülkemize yönelik yayınlanan tehdit mesajları ve yaptırım tehditleri, sonrası uygulamaya konulan kararların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle bütün tehdit, baskı ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade eden Koçak; ‘’Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür. İktidarı ve muhalefeti, sivil toplum örgütleri hepsi birlikte, doğrudan doğruya bağımsızlığımıza ve milli bütünlüğümüze yönelik bu saldırıya karşı çıkmaktadır. Geçmişte “istiklal savaşını” zaferle sonuçlandıran Türkiye Cumhuriyeti, siyasal ve ekonomik bağımsızlığını korumanın mücadelesini kararlılıkla verecektir. Bu tavır, ülkenin toprağını, emeğini savunmaktır, yurtseverliğin gereğidir. TÜRK-İŞ olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu herkese duyurmak istiyoruz’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GELİŞMESİNDE İŞÇİLERİN ALIN TERİ VAR

Türkiye’nin ekonomik gelişmesinde işçilerin alın terinin bulunduğunu dile getiren Koçak; ‘’Geçmişte tüm olumsuzluklara rağmen, özveriyle üretim sürdürülmüş ve işyerlerine sahip çıkılmıştır. İşçilerimiz bugün de elini taşın altına koymaktan çekinmeyecektir. Kaliteli ve verimli üretim için çalışacaktır. Mesele memleket meselesi olduğunda tutumumuz herkes tarafından bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nin kendi çıkarları için oluşturduğu baskı ve bazı kararlarını dayatma girişimi, bölgemizdeki niyetinin bir yansımasıdır. Ülkemiz de dahil olmak üzere coğrafyamızın siyasi haritasını değiştirmek amacı taşımaktadır. Bu planı yapanlara karşı barışı, insan haklarını ve mazlum milletlerin özgürce yaşama hakkını savunan Türkiye’nin bu onurlu tavrının yanında yer almak aynı zamanda bir insanlık görevidir.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10