Başkan Uyan'dan açıklama gecikmedi

Marmaraereğlisi'nde bir grup vatandaşın, belediyenin yeteri kadar hizmet etmediği gerekçesiyle bir protesto yürüyüşü gerçekleştirerek basın açıklaması yapması üzerine Marmaraereğlisi Beledi

Marmara Ereğlisi 15.08.2018 15:56:00 0
Başkan Uyan

 

 

Marmaraereğlisi’nde bir grup vatandaşın, belediyenin yeteri kadar hizmet etmediği gerekçesiyle bir protesto yürüyüşü gerçekleştirerek basın açıklaması yapması üzerine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan basın açıklaması yaptı. Uyan açıklamasında; ‘’ Biz de böyle bir eylemi son gün öğrendik. Ekiplerimiz gidip görüştü onlarla. Ancak ekiplerimize de çok bilgi vermemişler. İllaki biz yürümek istiyoruz demişler. Bizimle görüşmeyi de reddettiler. Sonrasında Kaymakam bey bizi aradı yürüyüşle ilgili. Basın açıklaması yapılacağını bildirdi bize. Ben de tabi vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır dedim. Ancak burada yürüyen kişilere baktığımız zaman genelde 70 yaş üzeri kişiler. “dedi.

TAMAMI 110 MİLYON TL

Uyan, Yeniçiftlik Mahallesi’ne yapılan yatırımları hakkında bilgi vererek; “Ben 2014 yılında seçim çalışmalarını yaptığımız dönemde o bölgede yaşayan vatandaşlarımız bizlere bir ay sularının akmadığını, kesintilerin uzun sürdüğünü söylediler. Seçimler sonrası 2014 yılından bugüne kadar o bölgeden araçlarımız ve personelimiz çıkmadı. O bölgelere yapmış olduğumuz yatırımların maliyeti 70 Milyon TL. Vidanjörler gelmiyormuş TESKİ’den sorumlu, elektrik direği yokmuş bunun muhatabı TREDAŞ. Kanalizasyon isteği için programda yokken ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızla, TESKİ Genel Müdürümüzle görüşerek programa aldırdım. 40 Milyon TL’lik kanalizasyon hattı çalışması devam ediyor. Tamamı 110 Milyon TL. “dedi.

PAZAR YERİ İHTİYACINI KARŞILADIK

Yeniçiftlik Mahallesi’nin su sorununun çözüldüğünü dile getiren Başkan Uyan; “Biz Yeniçiftlik’in o bölgelere su hattı için özel cam elyaf borularla Çorlu’dan su getirttik. 16 Milyon TL bedelle evsel atık arıtma tesisini kapadık. Etrafından kokudan geçilmiyordu. TESKİ Genel Müdürüyle görüşerek sıfırdan bir arıtma yaptık. Şimdi o bölgenin çocukları orada basket oynuyorlar. Pazar yeri yoktu. Pazar yeri ihtiyacını karşıladık. O bölgede uyuşturucu ticareti yapılıyordu. Jandarmaya yapmış olduğumuz şikayetlerle orasını arındırdık. Biz gittik çadırları kaldırdık. Şimdi oradaki vatandaşlar hepsi bize teşekkür ediyor. “dedi.

 

YENİÇİFTLİK BÖLGESİ’NDE KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başkan Uyan, Yeniçiftlik’te Kurban Bayramı boyunca asfalt çalışmalarının süreceğini ifade ederek; “Yeniçiftlik Mahallesi’ne 2014’ten bugüne kadar 200 bin ton stabilize ve baypas mıcır döktük. Önceden parsellenen arsaların yolları yapılmamış. Kışın çamurda arabalar yolda kalıyordu. 200 bin ton malzeme 4 Milyon TL sadece yollara alt malzeme döktük. Hala daha 100 bin ton malzeme döküyoruz. Şu bayram tatilinde benim bütün personelim çalışacak. Sadece 2 gün çalışmayı bayram yapacaklar. Diğer günler mesai yapacağız. Çünkü biz de o bölgeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeniçiftlik bize geçtiğinde elle tutulacak bir yeri yoktu. Şimdi orada Postane yolu var, diğer Ereğli tarafını sıcak asfalt yaptık. Pazar yerinin etrafını sıcak asfalt yaptık. Sadece 110 km soğuk asfalt yaptık orada. 25 Bin nüfuslu bir ilçede böyle hizmetleri bulamazsınız. 2 tane kombine sathi kaplama aracı aldık. Burada 5 Milyon TL’YE sıcak asfalt şantiyesi kurduk. İlçemize doğalgazı getirdik. Doğalgaz çalışmaları bitiyor. Yeniçiftlik Bölgesi’nde kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor. Sultanköy’de altyapı tamamlandı’’ dedi.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10