AK Parti'de yeni yönetim kamuoyuna tanıtıldı

Ak Parti Genel Merkezi'nin onayının ardından 25 kişilik yönetim kurulu üyelerini önceki gün sosyal medya hesabından açıklayan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe, d

Çerkezköy 16.08.2018 17:23:00 0
AK Parti

 

 

Ak Parti Genel Merkezi’nin onayının ardından 25 kişilik yönetim kurulu üyelerini önceki gün sosyal medya hesabından açıklayan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe, düzenlediği basın toplantısında asil ve yedek üyelerini kamuoyuna tanıttı. Yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulunan Öğe “ Gayemiz liderimizin önümüze koyduğu hedeflere ulaşmak ve insanların gönlüne girmektir” diye konuştu.

 

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın yeni yönetimi dün Gönlübol Lokantası’nda düzenlenen kahvaltı programında tanıtıldı.

“HER ZAMAN GURUR DUYUYORUZ”

Saat 10.00’da başlayan basın toplantısında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yeni yönetiminin hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğe “ Açık yüreklilikle söylüyorum ki biz genel başkanının liderinin tartışılmadığı, derdi millet olan, gayesi bütün insanların iyiliği için çaba sarf eden, milletin milli değerlerine sahip çıkan, kendi şahsi çıkarlarını devletin çıkarlarının üzerinde görmeyen, kısacası liderinin tartışılmadığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partide görev yapıyoruz. Bununla da her zaman gurur duyuyoruz” dedi.

“İNSANLARIN GÖNLÜNE GİRMEKTİR”

Teşkilatta yeni mensupların yer aldığını ifade eden Öğe “ Sizler de bu davada bayrağı daha yukarıya taşıyabilmek için bizlerle birlikte görev aldınız. Bizden önceki bu teşkilatlarda görev almış ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve yönetimde yer alan arkadaşlara göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Biz göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana prensiplerimizi sürdürmeye devem edeceğiz. Derdimiz teşkilatlarda milletin gönlüne girmek, onların ihtiyaçlarını gidermek, onlara yardımcı olma, Çerkezköy’de kendi şahsı çıkarını parti çıkarı önünde görmemektir. Bizler de bu arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz. 4 yıldır partimizin başını öne eğdirecek hiçbir iş ve harekette bulunmadık. Gayemiz liderimizin önümüze koyduğu hedeflere ulaşmak ve insanların gönlüne girmektir” diye konuştu.

“BİZ MİLLETİN TÜM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Öğe” Biz arkasını hdp, pkk, pyd’ye dayayanlarla, bunlarla ittifak edenlere, bir evden bir oyla hdp’ye oy verelim diyenlere ve kendi liderinin tartışıldığı bir partide değiliz. Milletin yanında olan partinin içinde görev yapıyoruz. Bu sorumluluk diğer siyasi partilere göre daha da önemlidir. Biz milletin tümünün değerlerine sahip çıkan ve onlarla yol yürüyen teşkilat mensupları olacağız” açıklamasında bulundu.

“GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIZ”

Üç dönemdir AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu kaydeden Öğe “ Göreve geldiğimiz bu süreçlerde hiçbir zaman sorumluluktan kaçmamaya gayret ettik. İnanıyorum ki bu sorumluluktan sizler de kaçmayacaksınız. Gösterdiğimiz fedakarlıktan dolayı bu partide görev almayı kabul ettiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. Sorumluluktan kaçmayacağız, hiçbir görevde biz olacağız demedik. Birinci dönem görev tebliğ edildiğinde yapacağız dedik. 2017’de görev tekrar verildiğinde peki dedik. 24 Haziran’da milletvekili adayı söylendiğinde peki dedik ve yeniden ilçe başkanlığı görevi verildiğinde de peki dedik. Hiçbir zaman görevden kaçmadık. Bizim partimizde görev istenmez, verilir. Bize görev verildiği zaman en iyi şekilde yaparız, verilmediği zaman da biz bu vebalden kurtulmuşuz deriz. Biz bu davaya böyle bakıyoruz” dedi.

“CANLA BAŞLA MÜCADELE ETMİŞTİR”

Öğe “ Bizim derdimiz gayemiz Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu Ak Parti teşkilatının kurumsal ve itibarlı bir teşkilat olmasıdır. Kısacası milletin yanında olan teşkilat olması gayret ediyoruz. Teşkilat olarak girdiğimiz bütün seçimlerde alnımızın akıyla çıktık. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olduğumda dönemde Çerkezköy İlçe Teşkilatı elinden gelen çabayı göstermiştir. Kısacası tüm teşkilat mensupları bu seçimlerde canla başla mücadele etmiştir” diye konuştu.

“BELEDİYEYİ AK PARTİYE KAVUŞTURACAĞIZ”

30 Mart yerel seçimlerine de değinen Öğe “ Bizi daha da özelde ilgilendiren 30 Mart yerel seçimleri var. Çerkezköy’e bir borcumuz var. Borcumuzu ödemek için 30 Mart seçimlerinde iddialıyız.  Biz yanlış yapmazsak, doğru bir şekilde gayretli bir şekilde çalışırsak, Allah nasip ederse milletin desteği ile AK Parti bayrağını Çerkezköy Belediyesi’ne dikme hedefimiz var. Biz başkasının ne dediğine ve ne konuştuğuna bakmıyoruz. Kimseye laf yetiştirme gayemiz de olmayacak. Bizlere laf yetiştirenlere partili olsun olmasın bunlara söz yetiştirmekle zaman harcamayacağız. Biz yolumuza bakacağız. Kaybedecek hiçbir vaktimiz yok. Bir tane bile oyun ziyan olmasına izin vermeyeceğiz. O bir oyun bizde vebali çok fazladır. Ak Parti Teşkilatı’nın belediye başkanı adayı liyakatli, sadakatli olacaktır. Amacımız Çerkezköy Belediyesi’ni AK Parti’ye kavuşturmaktır. Hep birlikte bu işi yapacağımıza inancımız da sonsuzdur” diye konuştu.

“HASSAS ŞEKİLDE TAKİP EDİLDİ “

Öğe açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlçe yönetiminin neden geç oluşturulduğu ile ilgili soruyu cevaplayan Öğe “ Biz sıradan bir teşkilat değiliz. Biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan ve aynı zamanda 17 yıldır başarıyla çalışan ve Türkiye’de 16 yıldır iktidarda olan partinin mensuplarıyız. Bu teşkilat mensuplarının bu partide görev yapması, bu partide görev almaları çok hassas derecede incelemelerden ve çalışmalardan geçtikten sonra oluyor. Bizim kurumsal bir parti kimliğimiz var. Bununla ilgili istişareler yaptık. Listeler oluştururken kombinasyonlar var. Bu listede genel merkez tarafından hassas bir şekilde takip edildi ve incelendi. Birçok çalışmadan sonra bu hale geldi. Bunlar da zaman alıyor. Genel merkezin seçimle alakalı Afyon’da kampı vardı. O dönemde genel merkezdeki teşkilat mensupları orada olduğu için üç günlük gecikme oldu” dedi.

“BAYRAMDAN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ”

“Yürütme kurulu ne zaman belirlenecek?” sorusu üzerine konuşan Öğe “ Birbirinden değerli 25+13 yönetim kurulumuz var. Bu teşkilatta çaycısından ilçe başkanına kadar herkesin bir emeği var. Yürütme kurulunu da bayramdan sonra oluşturup açıklayacağız” dedi.

“HER ZAMAN HAZIRIZ”

Seçimlere AK Parti İlçe Teşkilatı olarak hazır olduklarını kaydeden Öğe “ Tekirdağ’da en başarılı ilçeyiz. Eksiksiz bir şekilde seçim çalışmalarımız devam ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerle alakalı propagandalarımızda projeye ağırlık vereceğiz. Biz bunları anlatarak seçim çalışmalarına bu şekilde hazırlanacağız. Eleştirmek tercih ettiğimiz konu olmayacak. Gerçekten vatandaşların söylediklerine yönelik seçim çalışmaları yapacağız. Biz yola çıkacağız, çalışacağız.Tek yön olan Atatürk ve Öztrak Caddesi ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Yerel yöneticiler deneyelim ve uygulayalım diyerek bu yolu yaptılar. Ancak bu çalışmalarında başarısız oldular. Bu konuda esnafımız mağdur ve bununla ilgili projeleri de yeri geldiğinde söyleyeceğiz” diye konuştu.

“GÖREV VERİLİRSE LAYIKI İLE YERİNE GETİRİRİZ”

“Belediye başkanlığına aday mısınız ?” sorusunun sorulması üzerine konuşan Öğe “ Belediye başkanı kim olmak istiyorsa çıkabilir. Ama ben olacağım demekle de olmuyor. İnsanların bir güvenini alması, genel merkezi onayı alması ve Allah’ın da nasip etmesi gerekiyor. Bizim amacımız AK Parti olarak belediyeyi kazanmaktır. Ben demekle bu partide hiçbir yere gelinmeyeceğini herkes biliyor. Bu işler kısacası çalışmakla oluyor. Hizmet edecek birinin de başkan olmasını isterim. Hizmet edecek birinin başkan olmasını isterim. Ak partili olacak, hizmet edecek olacak. Düzgün bir arkadaşın belediye başkanını olmasını isterim.  İsim önemli değil, genel merkezimiz bize görev verirse layıki ile yerine getiririz” dedi.

“SEÇİMİ KAZANACAK ADAYLA SEÇİME GİDECEĞİZ”

2014 seçimlerinde bazı hataların yapıldığı için seçimlerin kaybedildiğini kaydeden Öğe “ Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi kazanmadı, AK Parti kaybetti. Biz aynı hataları yapmamak için bu dönem yola çıkıyoruz. Biz yönetime giren arkadaşlara meclis üyesi olmak için girmeyin dedik. Kısacası teşkilatı bırakmayın dedik. Hiçbir arkadaşımız bu düşünce ile yönetime girmedi. Bunlar daha önce yaşandı. Bizim partimiz titiz bir çalışma yapıyor. Biz liyakatli, sadakatli ve belediyeyi kazanacak adayla yola çıkacağız. Kaybedeceğimiz adayla da seçime girmeyiz. Biz enayi değiliz. Uğraşacağız, canla başla mücadele edeceğiz, vaktimizden alacağız ve kazanacak biriyle yola çıkacağız. Biz böyle yola çıkmayız. Biz kazanacağımız gerçek AK Partili arkadaşlarla yola çıkacağız” açıklamasında bulundu.

“DERDİMİZ HİZMET ETMEKTİR”

Yeni yönetimle ilgili sosyal medyadan gelen tepkilerin sorulması üzerine Öğe “ Bunları önemsemiyorum. Bunlar bizim için ölçü değildir. Partinin ismi ile bir yerlere gelmeye çalışan arkadaşları önemsemiyoruz. Biz partimizin teşkilatın insanların dertlerini anlatabileceği, güveneceği arkadaşlarla yol alıyoruz. Bu tür paylaşımlarda ve açıklamalarda bulunanları ciddiye almıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Derdimiz hizmet etmektir” açıklamasında bulundu.

“GENÇLERİN HAYALLERİNE TALİBİZ”

Yönetimde gençlerin bulunduğunu kaydeden Öğe “ Genç arkadaşlara güveniyoruz. Biz gençlerin enerjisine, bayrak asmasına değil, hayallerine talibiz. O yüzden gençlerle birlikte yol yürüyoruz. Onlara fırsat vermek istiyoruz. 80 yaşına kadar bu partide olacağım demenin kimseye faydasının olmayacağını gördük. Genç çalışkan, arkadaşları bu işin içerisine koyacağız” dedi. Öğe Gençlik ve Kadın Kolları atamalarının ise bayramdan sonra yapılacağını kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10