Bayram öncesi aracınızın mekanik aksamlarına baktırın

Çerkezköy Küçük Sanayi sitesi esnaflarından Bahar Petrol Ürünleri Pazarlama Bakım Servisi sahibi Hüseyin Bahar, Kurban Bayramı'nda uzun yola çıkanlara, yola çıkmadan araç bakımlarını yaptÄ?

Çerkezköy 17.08.2018 16:30:00 0
Bayram öncesi aracınızın mekanik aksamlarına baktırın

 

 

 

Çerkezköy Küçük Sanayi sitesi esnaflarından Bahar Petrol Ürünleri Pazarlama Bakım Servisi sahibi Hüseyin Bahar, Kurban Bayramı’nda uzun yola çıkanlara, yola çıkmadan araç bakımlarını yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

“ARAÇ BAKIMINI YAPTIRSINLAR”

Çerkezköy Küçük Sanayi sitesi esnaflarından Bahar Petrol Ürünleri Pazarlama Bakım Servisi sahibi Hüseyin Bahar, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte uzun yola çıkacak olan sürücülerin araçlarını mutlak şekilde mekanik aksamlarının baktırılmasında yarar olduğunu belirtti.  Bahar “Tatile çıkacak araç sahipleri araçlarının mekanik aksamlarını kontrol ettirmeleri menfaatlerine olacaktır. Özellikle araçlarının motor yağlarına, fren aksamına, elektrik aksamı, alt takımlarını kontrol ettirmelerinde büyük fayda var. Tatilin huzur içinde geçmesinin koşullarından biri de güvenli yolculuk yapmaktır. Aracım yolda kaldı diye tamirci aramak yerine yola çıkmadan önce bakımını yaptırmak her zaman daha ekonomiktir. Şunun da unutulmamasında yarar var. Küçük bir arıza istenmeyen durumların yaşanmasına da neden olabilir. Sürücülere tavsiyemiz uzun yola çıkmayı düşünüyorlarsa mutlaka araç bakımlarını yaptırsınlar.” Dedi.

“STEPNEYE MUTLAKA HAVA BASILMALI”

Yola çıkacak sürücülerin bu sıcak günlerde özellikle yağ seviyesi kontrolü yapmalarını ve yağ değişimine kısa bir süre kaldıysa mutlaka değiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Bahar “Yola çıkmadan önce bu kontrollerin yapılması hem sizi hem de aracınızı üzmez. Aracın gerekli bakımları yapılmış olmalı. Eğer aracın periyodik bakımı yaklaşmışsa bakım zamanını beklemeden aracı servise götürmek gerekiyor.Fren sistemi mutlaka kontrol edilmeli. Gerekirse balatalar değiştirilmelidir. Fren hidroliği ve hidrolik yağ seviyesi de kontrol edilmelidir. Sürücü uzun yola çıkmadan önce stepne de dahil tüm lastiklere bakmalı. Lastik havaları önerilen değerlerde olmalı Diş derinlikleri yetersiz bir lastikle kesinlikle yola çıkılmamalıdır. Lastiklerin durumu uzun yollarda çok daha önemli. Çünkü yüksek hızlara çıkabiliyoruz. Ve ani duruşlar yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla lastik performansımızın olması gereken düzeyde bulunması gerekiyor.Stepneye mutlaka hava basılmalı. Ve aracın krikosunun çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Süspansiyon, rotil, rot kolu, direksiyon aksamı ve arka tekerleklerin bağlı bulunduğu aksamlar gerekli kontrollerden mutlaka geçirilmelidir. Motorun kayış aksamı, akü, hortum bağları ve yakıt-yağ kaçakları gibi kontroller mutlaka yapılmalıdır. Aracın soğutma sıvısı da kontrol edilmelidir” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10