Çerkezköy'deki camiler bayrama hazır

Çerkezköy Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki camilerde temizlik yaptı. Yaklaşık 9 ay önce alınan Halı Yıkama Aracı ile halılar yıkanıp, temizlendi. Çerkezköy Belediyesi

Çerkezköy 17.08.2018 18:18:00 0
Çerkezköy

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçe genelindeki camilerde temizlik yaptı. Yaklaşık 9 ay önce alınan Halı Yıkama Aracı ile halılar yıkanıp, temizlendi. Çerkezköy Belediyesi  Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri  tarafından  camilerimizin genel çevre temizlikleri yapıldı ve bahçeleri yıkandı.

HALI YIKAMA MAKİNESİ İLE YAPIYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kent genelindeki ibadet yerlerinin temizliklerinin düzenli olarak Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığını ifade ederek“Kentimiz genelindeki ibadet yerlerinin temizliğini daha önceleri görevlendirdiğimiz personel ile yapıyorduk. Artık bu temizliği 2017 yılının sonunda aldığımız ve hizmete soktuğumuz tam otomasyonlu Halı Yıkama Makinesi ile yapıyoruz” dedi. Akay, halı yıkama aracının kentimiz genelinde bulunan tüm mahallelerdeki ibadet yerlerinin periyodik olarak temizliğini yaptığını, halılarını vakumlu su ve halı şampuanı ile yıkadığını, leke çıkmaması durumunda leke çıkarıcı deterjan ile yıkadığını dile getirerek; ‘Halı Yıkama Aracımız temizliğin yapılacağı ibadet yerinin önüne park ediyor. Ardından içerdeki halılar halı yıkama şampuanı ile ıslanıp, vakumlu su ile yıkanıp, suyu çekiliyor. Bu işlemin ardından camilerimiz, mescitlerimiz daha hijyenik ve temiz oluyor” dedi.

CAMİLERİMİZİN HALILARINI YIKAYIP, DEZENFEKTE ETTİK
Akay, haftaya Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kent genelindeki cami, mescit gibi tüm ibadet yerlerinin halılarının yıkanıp, temizlendiğini ve genel çevre temizliklerinin yapıldığını dile getirerek; “Hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nda daha temiz, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için Kurban Bayramı öncesi tüm ibadet alanlarında genel bir temizlik yapıyoruz. Camilerimizin halılarını yıkayıp, dezenfekte ettik. Genel çevre ve bahçe temizliklerini ise tamamlamak üzereyiz” dedi.

Hbaer: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10